Få råd til din drømmebil med et billån

Det er for rigtig mange mennesker svært at forestille sig et liv uden en bil. Bilen er i dag nærmest gået hen og blevet en stor del af ens personlighed, og mange er blevet fuldstændigt afhængige af at eje en bil. Hvordan skal vi ellers kunne hente vores børn fra fodbold eller fritidshjem eller komme vestpå og besøge hele svigerfamilien? Vi har vel alle prøvet, at vores kære bil har måtte blive sendt til reparation i et par dage, og så er man lige pludselig nødsaget til at finde på andre løsninger – og det er altså ikke nemt. Det er så bøvlet at tage toget, for de går jo aldrig til tiden, og vi gider heller ikke tage cyklen, for så er man helt svedig, når man endelig når frem til sin destination.

En bil er med til at gøre livet meget nemmere – det må vi blot erkende. Men i og med at vi holder så meget af vores bil, så har det også stor betydning for os, hvordan den ser ud, og hvilket image det sender, hvis man kører i den ene model frem for den anden. Man har jo som mand ikke lyst til at køre rundt i en lille rød Golf. Det er helt forståeligt. Vi bruger derfor rigtig meget tid på at finde ud af, hvilken bil der er den helt rette, og det er altså ikke helt nemt, når der findes så mange forskellige modeller ude på markedet lige nu – og så fås de endda også i hundredvis af forskellige farver og størrelser. Ja, man ved jo næsten ikke engang, hvor man skal begynde at lede. Og når man så endelig har fundet den helt rigtige model, så er det jo ikke lige sådan, at man bare uden videre smækker pengene på bordet – det er de allerfærreste mennesker, der vil være i stand til det i hvert fald. Faktum er, at en bil er en relativt stor investering, og hvad gør man så, hvis man ikke lige har vundet i lotto eller har et højtlønnet job? Du tager simpelthen bare et lån, der er lavet til at finansiere din næste bil, også kaldet et billån. Her på lån.dk har vi samlet alt den vigtigste information, du bør vide, inden du skal ud at investere i en bil med et billån. Vores fineste opgave er at give dig det helt rette overblik over de forskellige långivere, der findes lige nu ude på det danske marked, og dem er der rigtig mange af. Hos os finder du altså en samlet oversigt, så du nemt og hurtigt kan sammenligne de forskellige selskaber med hinanden, og på den måde er du sikret den bedste og billigste handel for dig. Vi er desuden altid klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du skulle være i tvivl om noget.

Hvad er et billån, og hvad skal man være særligt opmærksom på i forbindelse med denne type lån?

Det er vigtigt, at man tænker på et billån som ethvert andet lån, for det er egentlig de samme regler, der gør sig gældende. Hvad ville du gøre, hvis du eksempelvis skulle ud og tage et kviklån? Jo, du ville jo nok først lægge en plan for, hvor mange penge du vil skulle få brug for at låne, du ville kigge på ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), og så ville du nok også gå ind og kigge på renten, løbetiden og tilbagebetalingsperioden. Det er faktisk præcis det samme, du skal være særligt opmærksom på, inden du optager et billån. Det vil altså sige, at hvis tidligere har erfaring med at optage andre typer, så vil det med garanti ikke være noget problem for dig at kunne gennemskue et billån, da det er de samme ting, der gør sig gældende her. På vores hjemmeside finder du en masse information om det at låne penge, så hvis det er første gang, du er på udkig efter et lån, hjælper vi dig godt på vej.

Et billån og et forbrugslån er ikke det samme. Der er dog ingen, der siger, at du ikke må bruge dit forbrugslån helt uden sikkerhed på at købe en spritny bil, hvis du ønsker det. Det er således muligt at gøre brug af et forbrugslån i stedet for at låne penge i banken, når du skal ud og kigge på ny bil. Det skal dog nævnes, at hvis man vælger et forbrugslån, så er man underlagt de specifikke regler, der gælder for det, i stedet for de regler der generelt gør sig gældende for alle billån på markedet. En væsentlig forskel på et billån og et forbrugslån er, at du kan pantsætte en bil – og det kan du jo ikke med eksempelvis et bryllup, en rejse og så videre, og det er derfor, at nogle udbydere kan finde på at bede dig om at stille sikkerhed for lånet, og det er så i form af bilen. Dette har den betydning for dig, at udbyderen egentlig må gå ind og tage din bil fra dig igen, hvis det skulle ske, at reglerne for lånet simpelthen ikke bliver overholdt. En anden forskel er også, at nogle låneudbydere vil have udbetaling, som typisk vil ligge på cirka 20% af det, bilen koster, og derudover behøver man ikke med et forbrugslån at forklare, hvad man har tænkt sig at bruge pengene på.

Der findes et hav af muligheder, når det kommer til at optage billån, og det er her, vi hos lån.dk kommer ind i billedet. Vi har nemlig samlet et stort udvalg af forskellige danske låneudbydere, der tilbyder billån, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de forskellige valgmuligheder, du har som forbruger. Når du får øje på et tilbud fra en given udbyder, som du synes, lyder interessant for dig og dine behov, så skal du blot sende en ansøgning afsted til dem – det er dog en rigtig god idé at sende en masse ansøgninger afsted, før du træffer dit endelige valg, så du er sikker på, at du har undersøgt hele markedet først.

Hvordan er jeg sikret det bedste billån?

Man er som forbruger selvfølgelig interesseret i at få fingrene i det allerbedste billån, det er klart – og vi hos lån.dk vil rigtig gerne hjælpe dig med dette, da det er i vores interesse, at du skal have din drømmebil hurtigst muligt, uden at det kommer til at koste dig alt for meget.

Først og fremmest bør du overveje, hvilken type bil det er, du gerne vil låne penge til. Det har nemlig stor betydning for vilkårene i låneaftalen, om det er en gammel bil, du gerne vil købe, eller om det er en ny model. Der er nogle danske låneudbydere på markedet, der ikke vil låne dig penge, hvis du har tænkt dig at købe en gammel og brugt bil.

Herudover er det en rigtig god idé at lægge et godt og realistisk budget, inden du går ud og optager et billån. Står du i en situation, hvor du ikke engang kan få hverdagen til at løbe rundt økonomisk, så er det nok ikke lige det bedste tidspunkt at låne en masse penge til at købe en ny bil. Du kan komme ud i en rigtig skidt situation, såfremt du låner penge til en dyr bil, du slet ikke har råd til at eje, og det vil tage dig lang tid at rette op på din økonomi igen – så tænk dig om, før du træffer en beslutning.

Slutteligt bør du overveje, om du vil være i stand til at finansiere en del af udbetalingen, da det virkelig kan komme til din fordel på et senere tidspunkt. Udbetalingen kan godt være frustrerende for mange mennesker, da det jo ikke lige er alle, der ligger inde med en kæmpe opsparing eller andet.
hvilken type rente bør man vælge i forhold til et billån?

Hvis du pønser på at optage et billån, bliver du med sikkerhed bedt om at vælge mellem en fast rente eller en variabel rente, og for mange mennesker kan det være svært lige at greje, hvad der er det rigtige at vælge. Først og fremmest skal det siges, at der er ikke noget, der som sådan er rigtigt eller forkert. Begge renteformer har hver sine fordele og ulemper. Det, du kan gøre, er at gå ind og tjekke din egen økonomi og derefter vurdere, hvilken type rente der vil passe bedst i din situation. Du skal altså undersøge, om din privatøkonomi bedst tillader en rente, der konstant er den samme gennem hele løbetiden, eller om det bedre kan betale sig med en rente, der varierer efter markedet.

Fordelen ved den faste rente er, at du her har den ultimative sikkerhed, såfremt der skulle komme nogle udsving i renteniveauet, og herudover kan du nemmere planlægge dit budget, i og med at du altid præcist ved, hvor meget du skal af med om måneden. Fordelen ved den variable rente er, at man her kan være heldig med at få en bedre pris på ens billån, hvis man kigger på det samlede billede, og såfremt du har lidt ekstra plads i din økonomi, så kan det være en kæmpe fordel med denne type rente. Dog er der selvfølgelig også en risiko for, at renten pludselig stiger så meget, at lånet bliver dyrere, end du egentlig havde regnet med. Det hele munder altså ud i, hvordan din økonomiske situation ser ud her og nu, og hvorvidt du er villig til at løbe en risiko eller ej. Det er fuldstændig op til dig, og husk, at vi altid står til rådighed, hvis du stadig skulle være i tvivl om, hvilken rentetype der er den rette for dig – vi vil hellere end gerne hjælpe.

Det allervigtigste, man skal huske på, inden man optager et lån, er at være ærlig over for sig selv og at kigge på sin økonomi med realistiske øjne. Selvfølgelig kunne det være rart at cruise rundt i en dyr, stor Audi, men hvis økonomien ikke tillader det, så er det en drøm, du bliver nødt til at udsætte et par år. Du bør derfor – og det gør sig gældende for alle typer af lån – sætte dig ned og kortlægge din privatøkonomi. Husk nu at være grundig og ikke mindst realistisk. Lån kun penge til en bil, du rent faktisk har råd til at eje, og som vil give mening for dig at have. Det er så nemt at falde i fælden og købe en lille, lækker sportsvogn, når det egentlig er en stor familiebil til syv personer, man har brug for.

Er der andre ting, man bør være opmærksom på, inden man køber en ny bil?

Mange mennesker er af den opfattelse, at så snart bilen er købt, så skal man kun betale én ydelse for den om måneden, men sådan fungerer det altså ikke, og det er rigtig godt lige at få slået fast fra start. Hvis man ejer en bil, så er det lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring. Hvis det nu skulle ske, at du kommer til at køre ind i en cykel og forvolder skade på både cyklisten og cyklen, så går denne forsikring ind og dækker det. Ydermere er der nogle låneudbydere, der kan kræve, at du har en kaskoforsikring – det er udbyderens sikkerhed for, at de lånte penge med garanti kommer tilbage igen, også selvom det skulle ske, at du totalskader bilen. Det er derfor ekstremt vigtigt, at man lige er opmærksom på, at der er flere udgifter i spil, når man ejer en bil, hvorfor du bør have en økonomi, der kan håndtere både afdrag, renter og forsikring. Så tænk dig grundigt om, og undersøg eventuelt, hvilke forsikringsselskaber der giver de bedste priser. Der kan være rigtig mange penge at spare på både ansvars- og kaskoforsikringen, hvis du vælger det billigste alternativ.

Se alle artikler om lån →