Guide: Hvordan kan man spare på strømmen ?

Der er mange måder, hvorpå man kan spare på strømmen i hjemmet og dermed også spare penge på elregningen. Nedenfor er nogle afsnit med forskellige emner, som du kan overveje, når du vil spare på strømmen:

  1. Skift til energieffektive pærer: En af de nemmeste måder at spare på strømmen er at skifte alle glødepærer ud med LED-pærer. LED-pærer bruger op til 80% mindre strøm end glødepærer og holder også længere.
  2. Investér i en smart strømstyring: Ved at installere en smart strømstyring kan du få bedre kontrol over, hvornår elektroniske enheder og husholdningsapparater tændes og slukkes, så du undgår at have dem stående på standby.
  3. Skift til et energieffektivt køleskab: Et køleskab er en af de elektroniske enheder, der bruger mest strøm i hjemmet. Derfor kan det være en god idé at skifte til et energieffektivt køleskab, der bruger mindre strøm.
  4. Tænd og sluk for elektroniske enheder: Det er en god idé at huske at slukke for elektroniske enheder, når de ikke er i brug. Det gælder fx computere, TV’er og spillekonsoller.
  5. Tænd for energisparefunktionen på elektroniske enheder: Mange elektroniske enheder har en energisparefunktion, der kan være med til at spare strøm. Det gælder fx computere, der kan gå i dvale, når de ikke er i brug.
  6. Vælg energieffektive husholdningsapparater: Når du skal købe nye husholdningsapparater, så vælg dem, der er mærket med energimærket A+++ eller A++. Det betyder, at de er særligt energieffektive og derfor bruger mindre strøm.
  7. Undgå standby-funktionen på husholdningsapparater: Nogle husholdningsapparater har en standby-funktion, der gør, at de stadig bruger strøm, selvom de ikke er i brug. Det gælder fx kaffemaskiner og opvaskemaskiner. Derfor kan det være en god idé at huske at slukke for dem helt, når de ikke er i brug.
  8. Hvis du har en elbil så kør den korteste rute og spar derved på strømmen.