Undgå vinterforsinkelser med de rette apps

Når sommeren går på hæld, venter det kolde vejr lige om hjørnet. Med andre ord skal vi vænne os til mere ustadigt vejr og skal tage flere forholdsregler for at komme sikkert på arbejde i rette tid, uanset om det er i bil, på cykel eller på gå-ben. Men der er heldigvis hjælp at hente fra teknikkens verden. Vi giver dig nu vores ultimative anbefalinger til de bedste apps til at komme sikkert gennem vintervejret.

Vintertrafik

Denne app er modsat de andre udvalgte ikke så fokuseret på vejrudsigter, men er mere en guide til at finde den bedste vej i det ofte uforudsigelige vintervejr. Den fører en oversigt over, hvor der er glatføre og hvornår der sidst er blevet saltet på de forskellige veje. Den er især blevet populær grundet sine specifikationer, der bl.a. gør at man kan holde øje med en bestemt rute, f.eks. ens vej til arbejde, så man via push-beskeder kan planlægge en alternativ rute i tilfælde af glatte veje eller andre vinterrelaterede farer.

TV2 Vejr

Denne app skaber en fin oversigt over dagens forventede vejr, både lokalt og nationalt. Man kan tilmelde sig en Breaking-news-tjeneste, der giver pop-up-meldinger i tilfælde af voldsomt vejr.

Google Nyheder og Vejr

Denne dejlig enkle app giver som navnet antyder både en oversigt over aktuelle nyheder og dagens vejr. Der vises chancen for regn, den aktuelle luftfugtighed samt vindhastighed, angiver tidspunkt for solopgang og –nedgang, og appen opdateres hver time og giver dermed et godt aktuelt overblik over vejret. Den er dog grundet sit engelsksprogede ophav primært fokuseret på USA og har i forhold til de andre udvalgte ikke så mange informationer.

Forsikringsselskabets app

Denne app er ikke så meget til forebyggelse af ulykker, men kan bruges i tilfælde af at der faktisk er sket noget. Vejret er som allerede beskrevet ofte uforudsigeligt og farligt om vinteren, så der kan sagtens ske ulykker. Derfor er det en god ide at downloade sin bilforsikrings app, da man med denne kan få vejhjælp både i Danmark og rundt i Europa. Via sin telefons GPS-position kan selskabet hurtig komme til undsætning, og der er desuden masser af gode tips hvis der skulle ske uheld, nedbrud eller andre former for ulykker.

Trafik Alarm

I koldt og glat vejr er der altid risiko for ulykker, og i en allerede stresset hverdag behøver man ikke stå i led lange køer for at komme frem. Denne app advarer automatisk om bilkøer på ens rute, så man kan planlægge en alternativ vej.

Waze

Denne app har fokus på GPS og kort og beretter live om trafik og vejrforhold, hvilket gør den uundværlig om vinteren grundet de usikre vejrforhold. Her angiver Waze aktuelle uheld og ulykker på vejene samt advarer en i tide om farligt vejr, så man kan planlægge en alternativ rute. Dertil angiver den, hvor man kan få den billigste benzin i området.

Accuweather

Med sit flotte brugervenlige interface giver den et hurtigt overblik over vejret og kan give alarm i farligt vejr. Den har en lang række af avancerede funktioner med grafer, radar og videoer, som kan forudsige sne og regn helt ned på minutbasis. Det eneste minus er dog reklamerne, der dog for et lille beløb kan frakøbes.

Windy

Denne lækre app er enhver teknik- og bilnørds lækre legeplads med mulighed for at orientere sig om vejret. De store vejrkort viser vindstrømme og vejrdiagrammer på den lækreste måde, og den er helt fri for reklamer. Den giver modsat de andre vejr-apps ikke et hurtigt overblik, og den kan være forvirrende at bruge hvis man ikke er supergod til teknik eller man blot skal have et hurtigt overblik over vejret grundet de mange funktioner.

Se alle artikler om lån →