Udnyt udsalget

Udnyt udsalget – undgå at gå amok

Hele året rundt bliver vi som forbrugere bombarderet af særlige udsalgsdage – Januarudsalg, Black Friday, Cybermonday, sommerudsalg og andre mærkedage bruges til at promovere udsalg. De store gule udsalgsskilte signaliserer, at der er gode tilbud og dermed mange penge at spare. Selvom man i visse tilfælde kan gøre et kup, er det desværre også forretningernes mulighed for at snyde kunderne til at bruge ekstra mange penge på varer, der slet ikke er tilbud. Vi vil nu komme med 6 gode råd, der giver bedre overblik over at udnytte udsalg til egen fordel og gør de bedste handler uden økonomiske tømmermænd og røde tal på kontoen.

Planlæg
De gule udsalgsskilte kan nemt friste og få en til at bruge langt flere penge end planlagt. Ved at gennemgå skabe og skuffer og finde ud af, hvad man virkelig mangler og dermed skal gå på jagt efter, undgår man at blive fristet og dermed bruge for mange penge. Man skal ikke tage på udsalg for bare at jagte tilbud – i stedet skal man målrettet gå efter de ting man virkelig mangler og behøver. Husk at en brugt 100-kronseddel stadig er brugte penge, og hvis de købte ting bare skal ligge til pynt uden at blive brugt, er pengene spildt.

En anden måde at kontrollere sit forbrug er at undgå det store ryk-ind. Hvis der er mange mennesker der slås om de gode tilbud, er man mere modtagelig for at tage et større antal varer af frygt for ikke at få de ønskede ting. Tag i stedet hellere en formiddag fri fra arbejde og kom på et tidspunkt, hvor man kan danne sig et overblik og finde de bedste ting i frem og ro.

Fastsæt en grænse
Ved at fastsætte en øvre grænse for, hvor mange penge man maksimalt skal bruge, har man de bedste muligheder for at styre forbruget. Man kan eventuelt hæve det valgte beløb og så lade sit hævekort blive hjemme.

Kan du bruge varen?
50 %, 60 % og 75 % er store rabatter, men som allerede nævnt er det vigtigt at overveje, om man virkelig har behov for varen og kan bruge den. Her kan man overveje, om man ville købe varen til fuld pris, og hvis det ikke er tilfældet, bør man lade den ligge. Så er det nemlig højst sandsynligvis de store udsalgskilte frem for selve varen, der trækker.

Sammenlign priser
Før man begiver sig ud i kampen om de gode tilbud, er det en god ide at have tjekket priser på de varer man påtænker at købe hjemmefra, både i netbutikker og fysiske butikker. Ofte er der mange penge at spare ved at bestille i online butikker. Ligeledes kan sider som Pricerunner være en stor hjælp.

Sidste nedjustering af priser
Som allerede nævnt flere gange kan udsalg en ideel måde at spare penge på, men man skal gå målrettet efter de ting man mangler. Især kan der være store rabatter på luksusting såsom designervarer og møbler, så her har man mulighed for at anskaffe sig luksusting, som der normalt ikke er plads til i budgettet. Så i stedet for at fyre penge af på billige tilbud kan man bruge udsalg til at investere i kvalitetsting, da kvalitet, holdbarhed og pris ofte går hånd i hånd. Selvom kvalitetsting ved første øjekast er dyre, kan de normalt virkelig betale sig i det lange løb.

Kvalitet vs. kvantitet
I løbet af udsalget nedsættes priserne løbende, så overblik kombineret med lidt tålmodighed kan virkelig give mulighed for nogle kup. Har man allerede købt en vare, der så bliver sat ned, kan man altid få pengene tilbage for varen og så købe den til den yderligere pris, bare man kan fremvise en bon og at dette sker inden for 14 dage. Ved udsalg kan der dog gælde andre regler for fortrydelsesret, så undersøg altid butikkernes regler.

Se alle artikler om lån →