Madplan på SU-budget og sparetips i køkkenet

Madplan på SU-budget og sparetips i køkkenet

Som studerende skal du tænke meget over hvordan du bruger dine penge. Et sted at spare penge er dit madbudget, som uden styring nemt kan løbe løbsk. Men det kræver faktisk kun ganske lidt at styre dit madbudget. Her kommer 5 enkle sparetips til en sund og lækker hverdag for en studerende med et begrænset madbudget

Lav madplan for hele ugen og skriv den ned

Går du bare i supermarkedet uden nogen liste over hvad du skal have, vil du blive fristet af alt muligt. Du gå typisk i supermarkedet efter skole, hvor du er træt og opdager pludseligt, at du er nået til kassen med en kurv fuld af varer, som du faktisk ikke har råd til. Hvis du laver en madplan for hver uge og ved præcist hvad du skal gå efter, er det nemmere at undgå ovenstående situationer.
Du kan også læse vores generelle sparetips til studerende.

Tjek tilbudsaviser og gå efter de gode tilbud

Mange supermarkedskæder kører tilbud og kommer samtidig med spændende forslag til hvad man kan lave af ingredienserne. Du kan sagtens være kreativ og spise sundt og varieret på et SU-budget, hvis du bare ved hvordan de udvælger de bedste tilbud. Dertil kan det være spændende at eksperimentere lidt i køkkenet og måske skifte nogle ingredienser ud med noget nyt og spændende.

Strukturer dine indkøb og undgå madspild

En af de største syndere er impulskøb. Du er måske træt efter en lang dag og skal bare have en lille forsikring i form af lidt slik. Men hvis du siger, at du køber ind 3 gange om ugen og impulskøber for måske 50 kr. pr. gang, er det alligevel 7.800 kr. om året. En dansker smider i gennemsnit 20 % af dine indkøbte madvarer ud, fordi han ikke kan nå at bruge det, så det kan være en ide at bruge dine rester på spændende retter, så du undgår madspild. Det kan også være en ide at spise sammen med andre, for jo flere man er, jo billigere bliver det for den enkelte.
At købe katinemad er dyrt, så du kan spare mange penge ved at smøre en god madpakke. Sørg derfor altid for at have gode basisvarer som brød og pålæg i dit køleskab. Hvis du har rester fra dagen før, kan du også bruge det i madpakken.
Næsten alle supermarkeder har sidste dags tilbud på kød. Selvom dette ofte kommer i store pakker, kan du med fordel købe det. Det kan fryses ned og er meget nemt at tage op, hvis du en aften lige står og skal have noget mad nemt og hurtigt. Det meste kød kan fryses ned og holder sig godt i en fryser.