Sådan forøger du dit hus værdi

At eje et hus er for mange en kæmpe drøm, der dog også er forbundet med store udgifter og ofte gæld for at kunne opfylde drømmen. Der kan dog også være langt flere økonomiske gevinster forbundet hermed, hvis man er villig til at sætte sig ind boligmarkedet og/eller sit huslån. Vi giver dig nu den ultimative guide til at forøge dit hus værdi og dermed få flere penge at gøre godt med i det daglige. Det sker gennem 5 enkle tips, som alle husejere i et vist omfang alle kan bruge.

En sikker måde at forbedre boligens værdi på, er at få et billigere lån. Mange danskere sidder med et alt for dyrt lån, og hvis man har fået gennemført store forbedringer siden låneoptagelsen eller hvis boligpriserne i lokalområdet er steget meget siden da, kan det være en gylden mulighed for at få forhandlet sig frem til et billigere lån. Gebyret på realkreditlånet, bidragssatsen, beregnes ud fra hvor stor en del af boligen der er belånt, så jo lavere den er, jo lavere er lånet.

Det er derfor værd at få genvurderet sit hus, da en værdistigning kan bringe flere fordele med sig. Her er en mægler typisk bedre at konsultere end en kreditforeningsmand, da en sådan vurdering typisk ligger lavere end ejendomsmægleren. Er husets værdi steget, kan en omlægning af lånet give besparelser.

Det kan virkelig betale sig løbende at undersøge, hvorvidt man har det rigtige lån. Det anbefales at gøre mindst 1 gang om året, for hele tiden at sikre sig at man har det rigtige lån som situationen er lige nu. Ved at indhente flere tilbud fra forskellige udbydere kan man ofte få forhandlet sig til et bedre lån i det nuværende lån, hvis man ikke vælger at omlægge lånet. Finder man et bedre lån i en anden bank, vil der ofte blive tilbudt et gratis bankskifte, da den nye bank skal overtage lånet og de dertilhørende aktiviteter. Det er dog vigtigt at lave en komparativ sammenligning ud fra løbetid, renter og ÅOP. En bankmand er ikke en uvildig rådgiver, men en sælger i banken, så man skal altid være kritisk og læse alt grundigt igennem og gerne sammen med en uvildig rådgiver med forstand på lån.

Ved at gennemgå ovenstående simple tips og punkter vil i sidste ende give flere penge mellem hænderne, som man så kan bruge på andre og sjovere ting end at afdrage på et huslån. Ønsker man at øge husets værdi endnu mere, kan man også investere de ekstra penge i yderligere forbedringer i huset såsom solceller eller varmeisolering, hvilket yderligere vil forhøje husets værdi og sænke nogle af de løbende udgifter. Disse penge kan igen bruges på enten fornøjelser eller endnu flere forbedringer.

Læs også her mere om energimærkning af boliger og hvad det betyder for husets og dets værdi.

Se alle artikler om lån →