Hvem kan spå om fremtiden – renteprognose

Hvad forventer du af renten om 12 måneder ?


Der findes en række økonomiske institutter som kommer med renteprognoser omkring hvor de forventer renten er om henholdsvis 3, 6 og 12 måneder.
I den sammenhæng er deres prognoser ofte baseret på kreditforeningslån og det er ingen hemmelighed, at vi her på Lån.dk slet ikke er til den slags hvor man skal gætte om fremtiden.
Det ville simpelthen være alt for uprofessionelt hvis vi også her på siden kom med en liste over hvordan vi troede renteniveauet så ud i fremtiden.

Renter og investeringer… ny krise

Vi har senest set et markant faldt i aktiemarkedet i denne uge og der var ikke særlig mange advarsler ude i offentligheden før dette skete. Så det er meget nemt, at spå om fremtiden – men endnu nemmere, at være bagklog.
Det er vores klare anbefaling, at du ikke skal følge en enkelt banks prognose/forudsigelser omkring renteudviklingen – men rent faktisk følge din sunde mavefornemmelse samt hvad du hører og ser i markedet.
Ja der er nok ingen klog onkel der kan kigge i krystalkuglen for dig og det vil også være meget svært for din lokale bankmand, at kigge netop i den krystalkugle.

Hvilken lånetype har du selv valgt ?

Det er rent faktisk det klogeste spørgsmål som du kan give din bankrådgiver for, at høre hvad hans eget temperament er og derudover få lidt afklaring om netop hans egne overvejelser ifm. låntyper.
Jeg der sidder og skriver netop denne artikel har valgt, at gå imod alt sund fornuftigt og vælge en lånetype som banken selv har opfundet og som udbydes af min bank. Du finder med garanti en masse der har forskellige holdninger til om et kreditforeningslån, pantebrevslån eller et banklån er det rette når man skal købe en ny bolig.

Tænk på tidshorisoneten når du tænker på en renteprognose

Det er vigtigt, at du tænker på hvor lang tid du rent faktisk har behov for dit lån i boligen og hvordan renteudviklingen kan give dig fordele eller ulemper i den periode. I visse sammenhænge kan en lav rente jo give dig en god mulighed for, at afdrage markant mere på dit lån end i de perioder hvor renteniveauet er meget højt.

Se alle artikler om lån →