Realkreditkurser online

Hvad er realkreditkurser ?

I massemediernes samfund bliver vi konstant bombarderet af nyheder, og mange af dem omhandler bolig- og boliglån. Der berettes først og faldende og senere stigende realkreditrenter, og samtidig advares man overalt mod at konvertere sine lån pga. potentielle kurstab. Som almindelig boligejer kan det være svært at navigere rundt i de mange begreber og dermed muligheder og finde den bedste løsning.
Før man træffer en af de vigtigste økonomiske beslutninger, kan det være en stor fordel at have et kursus i grundlæggende hushandel. Udover en stor portion selvransagelse og sund fornuft er det vigtigt at have en grundlæggende forståelse for økonomi. For det fleste mennesker er det nødvendigt at optage lån til køb af bolig, og her skal man huske, at bankrådgiveren/den ansatte i realkreditinstituttet ikke sidder der for at hjælpe kunden, men som sælger. Man kan derfor ikke stole blindt på vedkommendes rådgivning, men skal ud over sin sunde fornuft medbringe en vis viden om køb af ejendom. Rådgiveren kan hjælpe med at indkredse mulighederne, men man kan selv lave et stort forarbejde ved at tage et sådan kursus.
Denne viden kan man få på forskellige kurser. Enkelte banker udbyder denne type kursus, men de udbydes også på aftenskoler og også online, for dem der har for travlt til faste kursustider. På sådanne kurser får man en gennemgang af baggrund, regler, begreber samt problemstillinger på området.
Dette kursus hjælper ikke bare til selve købet, men hjælper også til at skabe et realistisk billede af det økonomiske råderum og budgettet efter købet. Selvom det kan føles som trælse penge at skulle bruge, er det et meget lille beløb i forhold til at få en god start på tilværelsen som boligejer og en stabil boligøkonomi.

Se alle artikler om lån →