Prisforskelle i indboforsikring

Selvom det generelt er billigere at købe en lejlighed i stueetagen end højere oppe, er der andre højere udgifter forbundet hermed. F.eks. er en indboforsikring også generelt dyrere, da denne type lejligheder er mere eksponerede for indbrud. Vi vil nu guide dig gennem junglen af indboforsikringer på tværs af landsdele og forsikringsselskaber. Fokusset er som nævnt på fordele mellem at bo i stueetagen og højere oppe, og hvordan det udmønstrer sig i den konkrete pris. 

En indboforsikring dækker overordnet set 2 ting, nemlig: Indbo og erstatningsansvaret hvis man påfører andre mennesker, dyr eller ting skade. Hvis der sker indbrud eller brand i ens bolig eller hvis man gør skade på andre eller andres ejendele, er man dermed sikret økonomisk.  

Prisforskellen set på forskellige byer…

Overordnet set er der størst prisforskel i de større byer som København, Århus, Odense og Ålborg hvor den ligger på 500 kr. eller mere, mens forskellen er mindst i udkantsområderne som Hjørring, Frederikshavn, Skive, Aabenraa, Sønderborg og Vordingborg, hvor forskellen typisk 200-300 kr. I gennemsnit koster den for en stuelejlighed 2290 kr. og 1894 kr. for en lejlighed på 2. sal, og den gennemsnitlige forskel på indboforsikringen i en stuelejlighed og en lejlighed på 2. sal 396 kr. om året, men som skrevet dækker det over store forskelle. Bare i Region Hovedstaden er der store forskelle. I Centrum findes den største forskel, hvor en stuelejlighed i gennemsnit koster 3245 kr., mens en lejlighed på 2. sal koster 2466 kr. at indboforsikre, tæt forfulgt af Rødovre og Gladsaxe. Den mindste forskel finder man i Ringsted Kommune, hvor en stuelejlighed midt i Ringsted i gennemsnit koster 1320 kr. at indboforsikre, mens en lejlighed på 2. sal koster 1568 kr., hvilket giver en årlig forskel på 247 kr.

Se alle artikler om lån →