Optage lån til udsalg

Udsalg, Black Friday, Back to School – listen over udsalgsdage og –perioder bliver stadig længere. Vi bliver bombarderet med fantastiske tilbud på varer til stadig flere anledninger. Til sommer- og vinterudsalg vil butikkerne gerne af med de resterende sæsonvarer, og til de andre udsalgsdage har butikkerne blot mulighed for at komme med gode tilbud.

For dig som forbruger er det en mulighed for at få de ting du ønsker dig til en reduceret pris, især kan der være mange penge at spare på dyrere investeringer som mobiltelefoner, computere, designertøj og lignende. Generelt skal man målrette sine udsalgsindkøb, så man ikke bare køber ting fordi de er på udsalg, men fordi man virkelig mangler dem. Kan det måske ligefrem betale sig at låne penge til sådanne store anskaffelser på udsalg? I denne artikel vil vi undersøge, om det kan betale sig at optage lån til udsalg.

Lån til udsalg?

Et udsalg er forbrugers mulighed for at finde varer til billigere penge. Om vinteren kan man finde gode sko og andet vinterudstyr til næste sæson, og om sommeren kan man købe billigt sommertøj og sandaler. Endelig kan man til alle udsalgstider købe billig elektronik og andre varer til billige priser. Måske skal man bruge en computer til sit daglige arbejde eller måske ønsker man en gamercomputer eller en special-computer til et studie der skal kunne køre specielle programmer og derfor er dyr.

I nogle tilfælde kan det være meget fristende at optage et lån. Men det er som godt som aldrig gratis at låne penge, så man skal på forhånd have undersøgt at man kan klare de månedlige afdrag. Her kan man med fordel have brugt vores online låneberegner her. Ligeledes kan du finde adskillige attraktive lån til lave renter her. Hvis man ikke kan klare afbetalingerne, vil man hurtigt kunne komme til at sidde tilbage med en stor gæld.

Udsalg er købers marked, så man skal ikke tage det første og bedste tilbud på den ønskede vare, men i stedet afsøge markedet for det bedste tilbud. Butikkerne ønsker ikke bare at sælge sæsonvarer, men også ældre varer. Inden for elektronik vil man derfor kunne få lidt ældre varer til meget billige penge.

Et billigt tilbud der kan blive meget dyrt

Måske kan man spare et par tusinder på en udvalgt vare til udsalg, men vælger man at finansiere det gennem lån kan det meget nemt risikere at blive endnu dyrere med renter og omkostninger, og man kan komme til at betale endnu mere end fuld pris for varen. Overvejer man f.eks. at købe en computer til 15.000 kr. til en rente på 7,5% med en løbetid på 2 år, vil man i sidste ende skulle betale 16.159,60 kr.

Før man i ren iver over tilbuddet slår til og køber varen, bør man altid undersøge, om det endelige beløb er større end varens oprindelige pris. Hvis besparelsen stadig er større, kan det være en udmærket løsning til at erhverve sig de ønskede tilbudsvarer.

Hvilket lån skal man vælge?

Prisen på lån varierer meget, og her kan man som beskrevet med fordel anvende en online låneberegner. Det gælder både renter og gebyrer, og her kan en låneberegner skabe et godt overblik over afdrag og samlede omkostninger. Det er opresummeret i de samlede årlige omkostninger (ÅOP), som også skal fremgå af lånekontrakten.

Endelig er det en mulighed at bruge sin kassekredit i banken, der fungerer som et løbende lån på lønkontoen. Der afbetales automatisk når der indbetales løn.Det er altid billigst at spare op til en vare og købe den kontant, men et lån kan være et udmærket alternativ, hvis bare man kan klare afbetalingerne.

Se alle artikler om lån →