Minilån uden sikkerhed på nettet

Danske minilån uden sikkerhed

Der er mange muligheder når man ønsker at låne penge. Alt efter hvad man ønsker at låne til og hvor meget man ønsker at låne skal man udvælge en lånetype. En af disse er minilån uden sikkerhed, dvs. lån af et mindre beløb, hvor man ikke skal stille sikkerhed i form af økonomisk råderum eller værdier. Normalt er det kun større ejendele som et hus eller en bil der kan sættes i pant, og hvis man ikke ejer noget af dette, kan det være svært at optage lån, og dermed kan man ty til lån uden sikkerhed. Det kan kun anbefales i situationer, hvor det er strengt nødvendigt og hvor der ikke er andre muligheder og det kun er mindre beløb. Vi vil nu guide dig gennem junglen af minilån uden sikkerhed.

Hvad kræver det at optage et minilån?

Da der som nævnt er tale om et lån uden sikkerhed, er der ikke mange formelle krav til lånetageren. Man skal være myndig, og enkelte steder også 20 eller 23 år, men det fremgår altid af det enkelte lånetilbud. Man må normalt heller ikke være registreret i RKI, være registreret på en dansk adresse og skal kunne fremvise en indkomst, men det er som sagt forskelligt fra udbyder til udbyder.

Normalt er et minilån på op til 10.000 kr. og betegnes som kviklån eller sms lån, mens større lån uden behov for sikkerhedsstillelse betegnes som forbrugslån. Der er mange udbydere til begge typer lån, og derfor er det også relativt nemt at optage denne type lån. Mange steder vil kunne ansøge og få svar i løbet af meget få minutter og ofte vil svaret også komme inden for få minutter. En af de vigtigste grunde hertil er den manglende sikkerhedsstillelse, så firmaet behøver ikke lave den helt store undersøgelse, ud over at lånetager er myndig og andre ting der kan undersøges automatisk og enkelte steder, at man har en vis årsindkomst, især hvis det ønskede lånebeløb er af en vis størrelse. Selvom ens ansøgning sagtens kan blive afvist af en lånevirksomhed, kan den blive godkendt af andre.

Selvom det er nemt at optage denne type lån, er det dog vigtigt at se sig for og ikke bare tage det første og det bedste, da der er stor forskel mellem udbyderne. Det kan derfor være en meget stor fordel at ansøge hos flere låneudbydere, da ansøgninger er 100 % uforpligtende. Ved at modtage forskellige samlede lånetilbud kan man lynhurtigt skabe sig overblik over, hvor dyrt et lån med samlede omkostninger og renter bliver.

Når man optager denne type lån er det vigtigt at overveje hvor mange penge man reelt har brug for samt hvilken betalingsaftale, der er den mest fordelagtige. Pga. det meget store antal låneudbydere, vil hver enkelt forsøge at gøre netop deres tilbud så attraktivt som muligt. Oftest vil man derfor selv kunne vælge hvor meget man ønsker at afdrage om måneden og over hvor lang tid man ønsker at afdrage, så man dermed kan tilpasse sit lån til sin øvrige økonomi. Denne tilbagebetalingsperiode samt de enkelte afdrag skal være realistiske, da det som nævnt hurtigt kan blive meget dyrt ellers. Hvis man blot har en sund og stærk økonomi, bør det ikke været et problem at afdrage. Men igen er det vigtigt at understrege, at afdragene skal være realistiske.

Uanset om man skal låne 200, 1.500, 5.000 eller 50.000 kr. er der mange muligheder for at optage lån, men det gælder som sagt om at udvælge det bedste lån. Når man optager denne type lån er man modsat med lån med sikkerhed ikke forpligtet til at bruge lånet på noget bestemt, men kan frit bestemme. Eneste krav er faktisk, at man overholder tilbagebetalingen, da der ellers løber meget dyre strafferenter på, hvilket i realiteten giver en vis form for sikkerhed.

Hvad er alfa og omega når man ansøger om et Minilån ?

Alfa og omega er dog stadig at lave rigtige og konkrete sammenligninger af de forskellige lånetilbud. Som nævnt risikerer man ikke at miste sine ting, da lånet ikke er bundet op på noget, men omvendt vil man blive pålagt høje strafferenter, hvis man misvedligeholder sit lån, og med de ofte meget høje renter, kan man nemt risikere at renter og renters renter løber amok. Hvis man ønsker at låne til noget bestemt og dyrere som f.eks. en bil, kan det langt bedre betale sig at optage et banklån, da renten her er langt lavere, men man skal som sagt kunne stille en form for sikkerhed. Et hurtigt minilån er derfor det bedste, hvis man skal bruge pengene her og nu, men ikke kan stille sikkerhed og ikke orker at tumle med banken.

Se alle artikler om lån →