Lav rente på boliglån helt uden kreditforeningslån

Danskere tilbydes boliglån uden kreditforeningslån

Hvis du som privatperson går og tænker, at boligfinansiering udenom det normale kreditforeningslån kan være en mulighed. Ja så er der nok nogle der vil tænke på meget dyre pantebrevslån i første omgang.

I den sammenhæng er der faktisk en nyere type lån som bliver udbudt på det danske marked til folk med relativ stabil økonomi og lav belåning af deres bolig. Den nye type finansiering tilbydes af banker og er rent faktisk opbygningsmæssigt det samme som et normalt bank pantebrev men det kaldes blot et prioritetslån som optages med sikkerhed i sin bolig.

Fordele ved boliglån uden kreditforeningen

De fleste tilfælde vil man som privatperson faktisk få den bedste løsning ved, at benytte en helt normal kreditforening, da konkurrencen på sådanne lån er høj og derved vil prisen ofte være lav. Det er dog vigtigt, at du som forbruger sammenligner total prisen for lånet dvs. ÅOP hvert år i stedet for blot, at se på renteniveauet. Du kan med stor fordel også sætte dig ind i alt omkring obligationskurser og potentielle kursudvikling hvis renten stiger eller falder, da det er altafgørende for at forstå helheden i din privatøkonomi hvis du vælger netop en sådan lånetype.

Hvad er finansiering uden en kreditforening ?

Der er banker som tilbyder boligfinansiering helt udenom kreditforeningen og i visse tilfælde bygger de deres låneprodukt op omkring Cibor3 – ja du tænker nok i første omgang hvad pokker er Cibor3 ?. Cibor står for Copenhagen Interbank Offered Rate og er en referencerente som benyttes når banker imellem låner penge til hinanden. Det smarte er, at renten på Cibor3 fastsættes hver 3måned og det som desværre ikke er så smart, at bankerne selv er med til at definere renteniveauet på eksempelvis en Cibor3.

Den store fordel er dog, at renteniveauet i skrivende stund d. 17 Juni 2018 er negativ på minus 0.37% dvs. -0.37%. I den sammenhæng tilbyder en større dansk bank man kan optage lån baseret på Cibor3 og så med et rentetillæg. Teknisk set vil jeg blot bruge 1% som rentetillæg i dette eksempel men der skal du selv forhandle med din lokale bank for, at få den laveste rente.

Det betyder med andre ord, at renten med rentetillæg kommer til at være på 0,63% og det smarteste er, at der ikke kommer dyre bidragssatser på toppen af denne lånetype.

Vi anbefaler som altid, at du ikke blot optager et sådan lån men rente faktisk taler både med din bankrådgiver samt yderligere privatøkonomiske eksperter for, at blive helt skarp på om netop denne lånetype er optimal for din privatøkonomi.

Se alle artikler om lån →