Lånemuligheder som forbrugslån på nettet

Danske lånemuligheder på nettet

Det er de færreste mennesker, der går igennem livet, uden at skulle låne penge til det ene eller det andet – forbrug, bil, bolig eller noget helt fjerde. At låne penge er altså en helt naturlig del af livet, men mange mennesker er måske ikke klar over, hvilke lånemuligheder de i virkeligheden har. Når folk skal låne penge, ender de ofte i banken, hvor de tager et banklån. Dette kan i nogle situationer også være en fin løsning. Dog er det vigtigt at vide hvilke alternative lånemuligheder, man har. Alt efter hvor mange penge du skal låne, og hvor lang en tidshorisont de skal lånes over, er det forskellige lån, du skal have kig på. Vi giver dig her en kort oversigt over nogle forskellige lånemuligheder og nogle nyttige tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du undersøger de forskellige lånemuligheder.

Hurtiglån online

Et hurtiglån er en alternativ lånemulighed i forhold til at låne penge i banken. Der findes flere forskellige former for hurtiglån, hvoraf nogle vil blive beskrevet senere i artiklen. Et hurtiglån er, som navnet antyder, et lån, der kan optages hurtigt. Et hurtiglån er altså et lån, der kan indfri akutte behov. Hvis du for eksempel har fået en ubehagelig stor tandlægeregning, eller hvis din computer pludselig er gået ned, kan et hurtiglån være en god løsning til den akutte situation. Det, der kendetegner et hurtiglån, er selvsagt, at lånet er hurtigt og nemt at optage. Derudover kan du vælge at optage et hurtiglån online. På den måde slipper du for et, potentielt ubehageligt, møde med din bankrådgiver. Typisk skal låneudbyderen ikke vide, hvad du skal bruge lånet til, hvilket giver en større følelse af frihed hos låntageren. Det er ofte dyrere at optage et hurtiglån, fordi lånet typisk er mere risikofyldt for låneudbyderen, end et banklån er.

Banklån

Et banklån er et lån, du tager i banken. Et banklån er nok det lån, flest danskere ser som det ”normale”. Pr. tradition er det ofte banken, vi går til, når vi skal låne penge. Når du går til banken for at få et banklån, får du hjælp af en bankrådgiver, der gennemgår din økonomi, og der lægges et budget. Hvad skal du være opmærksom på, hvis du vælger et banklån? Det kan for nogle være sværere at låne penge af banken, end det kan være at optage et hurtiglån, fordi man, når man låner penge af banken, skal dokumentere en vis kreditværdighed. For at være kreditværdig skal du altså kunne sandsynliggøre, at du kan betale pengene tilbage. Ofte skal du stille sikkerhed for lånet i banken. Dette betyder, at banken typisk vil kræve, at du har en opsparing, en friværdi eller fast ejendom. Det er dog også en mulighed at optage et blancolån i banken, hvor du ikke skal stille sikkerhed for lånet. Typisk vil et blancolån være dyrere end et lån, hvor der bliver stillet sikkerhed, fordi risikoen for banken stiger. Banken skal også typisk vide, hvad du skal bruge pengene, du låner, til, hvilket betyder, at du ikke har samme frihed, som du for eksempel har, hvis du optager et hurtiglån. Det gode ved et banklån er, at du er sikker på at få den rette rådgivning, når du skal vælge forhold som eksempelvis lånets løbetid. På et banklån er renten lavere, end den er på hurtiglån. Dette skyldes, at du på forhånd har sandsynliggjort, at du kan betale pengene tilbage. Banken løber altså ikke en lige så stor risiko, som for eksempel online-banker, der tilbyder hurtiglån, gør.

Kassekredit er et alternativ

Mangler du engang imellem penge sidst på måneden? Har du en svingende løn? Måske er en kassekredit den bedste løsning på i din situation. En kassekredit er, kort fortalt, en aftale, du laver med din bank om, at du har lov til at hæve over på din konto. En kassekredit er altså en variabel udnyttelse af et lån – du har en trækningsret til rådighed, men du får ikke et enkelt fast beløb udbetalt, ligesom du gør ved et normalt lån. Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger en kassekredit? Den klare fordel ved en kassekredit er, at du kun betaler renter af det beløb, du bruger. Du kan på den måde nedbringe renten, hvis du reducerer din kredit. Dog skal du være opmærksom på, at der også trækkes provision af den fulde trækningsret – altså dit kreditmaksimum. Du betaler altså for at have en kassekredit, selvom du ikke benytter den. Hvis du vælger en kassekredit, skal du være meget opmærksom på, at det, for nogle, kan være en svær ting at håndtere. Det kan være svært at have overblik over, hvor mange penge du låner, da pengene bare bliver hævet på din konto. Når man vælger en kassekredit, bliver loftet på kontoen blot hævet, og nogle kan derfor være tilbøjelige til at bruge af kassekreditten, selvom dette egentlig ikke var intentionen. Overvej derfor nøje, om du vil kunne bevare overblikket over din økonomi, inden du vælger en kassekredit. Hvis du mister overblikket, kan kassekreditten, på trods af den lave rente, blive en dyr lånemulighed for dig.

Kviklån som en lånemulighed

Står du i en situation, hvor du skal bruge pengene hurtigt? Så er kviklån er nem løsning, for som navnet antyder, er kviklån et lån, som går hurtigt igennem. Der går altså ikke lang tid, fra du søger om lånet, til du står med pengene i hånden. Et kviklån er altså et såkaldt hurtiglån. Det er nemt at ansøge om et kviklån. Du kan, hvis du har adgang til internettet, ansøge om et kviklån når som helst og hvor som helst. Du skal ofte ikke bruge mange informationer for at lave din låneansøgning, da låneudbyderne typisk ikke kræver anden information om din økonomi end dine sidste lønsedler. Udover at et kviklån er en hurtig og nem måde at låne penge på, så er det også bekvemt. Der er intet krav om sikkerhed fra låneudbyderens side, hvilket betyder, at du ikke nødvendigvis behøver at eje noget af værdi – for eksempel fast ejendom – for at blive godkendt til et kviklån.

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger et kviklån?

De alternative lånemuligheder er ofte dyrere alternativer til lån, end lån, der er oprettet i et almindeligt pengeinstitut, er. Når du skal kigge på omkostningerne ved lånet, er det en god ide at kigge på de årlige omkostninger i procent, som ofte er forkortet som ÅOP. De samlede årlige omkostninger i procent er et udtryk for, hvor mange omkostninger der er forbundet med lånet. ÅOP viser altså, hvad det samlet koster at betale lånet tilbage – inklusiv påløbne renter og gebyrer. Når du skal vælge låneudbyder, anbefaler vi, at du får tilbud fra mindst tre forskellige låneudbydere for at finde det lån, der passer bedst til dine behov. På den måde er det også nemmere at sammenligne omkostningerne hos de forskellige låneudbydere – og husk, at du aldrig er bundet af noget, blot fordi du sender en låneansøgning afsted. Inden du optager et kviklån, er det vigtigt at have overvejet, hvor lang en løbetid du ønsker på lånet. Der kan være forskellige grunde til at tage et kviklån. Hvis du ønsker at tage et kviklån for at forøge likviditeten – for eksempel indtil den 1. i næste måned – kan det være en god ide at sætte en kort løbetid på lånet. På den måde sparer du penge på renter. Dog skal du, hvis du vælger en kort løbetid, være sikker på, at du kan overholde fristen. Hvis du ikke er sikker på, at du kan overholde tidshorisonten, er det bedre at sætte en længere løbetid, når du ansøger om lånet. På den måde er du sikker på, du ikke kommer til at stå i en dum situation, hvor du ikke kan betale pengene til tiden, og der derfor skal betales ekstra i renter og gebyrer.

SMS-lån som en mulighed

Et SMS-lån er, som navnet antyder, et lån, du optager over en SMS. Ligesom et kviklån er et SMS-lån en hurtig og nem måde at låne penge på – et SMS-lån hører altså også ind under kategorien forbrugslån. Et SMS-lån er ikke en mulighed, hvis du skal låne et større beløb. Men hvis du kun har brug for at lille lån, som kan betales tilbage indenfor relativt kort tid, er et SMS-lån ikke et dumt alternativ. Det er nemt og hurtigt at optage et SMS-lån, og du kan gøre det når og hvor som helst, hvis blot du har en mobiltelefon. Vi anbefaler også her, at du får tilbud fra forskellige låneudbydere for at finde det bedste lån. Ved et SMS-lån er det, ligesom ved kviklånet, en god ide at kigge på ÅOP, når du sammenligner de forskellige lån – du sikrer, at du finder det billigste lån ved at vælge det lån med de laveste årlige omkostninger i procent. Når du har fundet den låneudbyder, du ønsker at optage lånet hos, skal du blot følge den pågældende låneudbyders instruktioner for SMS-lån. Når du først har sendt SMS’en til låneudbyderen, går der ikke lang tid, før du har pengene på kontoen. Derfor er et SMS-lån også optimalt, hvis du skal bruge pengene i en fart. Hvor hurtigt, du præcist får pengene, er forskelligt fra låneudbyder til låneudbyder. Det afhænger blandt andet også af, hvornår på dagen du ansøger om lånet. Hvis du ansøger sent på dagen eller i en weekend, kan du risikere, at pengene først er på din konto den næstkommende bankdag. Dog må dette også siges at være hurtigt i forhold til for eksempel et banklån, hvor processen kan være noget længere.

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger et SMS-lån?

Det gode ved et SMS-lån er, som før nævnt, at det er nemt og hurtigt. Du skal altså ikke igennem en lang proces for at få din låneansøgning godkendt, da låneudbyderne ikke kræver mange informationer om dig. Låneudbyderne skal, ligesom ved et kviklån, heller ikke vide, hvad pengene skal bruges til. Dette står i stor kontrast til eksempelvis et banklån, hvor bankrådgiveren med stor sandsynlighed skal vide, hvad pengene skal bruges til. Ligesom ved et kviklån skal du heller ikke stille sikkerhed for lånet. Dette betyder, at der er større sandsynlighed for, at du kan få lov til at optage lånet – i hvert fald hvis du ikke har noget at stille sikkerhed med. Det faktum, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet, gør selvsagt også, at renten på lånet er højere end på eksempelvis et banklån. Det er typisk ikke muligt at låne et stort beløb, når du vælger et SMS-lån, og derfor skal du kun vælge et sådant lån, hvis du skal bruge et relativt lille beløb. Et SMS-lån løber oftest over 30 dage, og det er altså vigtigt, at du kan betale hele det lånte beløb tilbage til tiden. Det er typisk ikke muligt at betale lånet tilbage i rater, ligesom det er ved mange alternative lånemuligheder. Hvis lånet ikke bliver betalt tilbage til tiden, vil låneudbyder typisk tillægge forholdsvist store gebyrer og renter, hvorfor lånet så bliver noget dyrere end forventet.

Generelle tips til valg af lånemulighed

Det vigtigste tip er at overveje, hvilket behov du har; Har du behov for en stor eller lille likviditet? Og hvor hurtigt kan du betale pengene tilbage? Når du skal optage et lån, uanset om det skal optages i banken eller hos en alternativ låneudbyder, er det en rigtig god ide at lægge et budget. Hvis du lægger et budget, sikrer du dig, at du har råd til at betale lånet tilbage indenfor den valgte løbetid, og du undgår derved unødvendige renter og gebyrer, der blot gør lånet endnu dyrere. Det er også altid en god ide at indhente forskellige tilbud. Send derfor gerne flere låneansøgninger afsted. På den måde sikrer du dig, at du får det billigste og bedste lån. Husk at hold øje med ÅOP. Som før beskrevet er ÅOP en god indikator for, hvor dyrt et lån er, og denne faktor er altså vigtig i forhold til, hvilket lån du skal optage. Sammenlign derfor ÅOP på de tilbud, du indhenter. Det er både den måde, du gør prisen lettest sammenlignelig og mest gennemskuelig på.[/vc_column_text][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-affiliates”][/vc_column][/vc_row]

Se alle artikler om lån →