Låneberegner til kreditforeningslån

Der findes på nettet en række låneberegnere der er rigtig fine hvis man er på udkik efter et boliglån og i den forbindelse er det vigtigt, at man læser godt og grundigt omkring netop omkostningerne, da de beregninger ofte er meget komplicerede.

Du skal eksempelvis se på kreditforeningslån hvor der er forskellige obligationskurser, bidragssatser, stiftelsesgebyrer og andre ting der er værd, at kigge på når man optager et boliglån uanset om det er via sin lokale bank eller via internettet.

Vi anbefaler konkret, at du tager fat i en uafhængig rådgiver der kan guide dig på vejen til det rette kreditforeningslån for dig, da der kan være meget stor forskel på både renteniveauet og bidragssatserne på de lånetyper som er på det danske marked. Supplerende har de forskellige kreditforeninger også markant forskel på deres omkostningsstruktur så det er vigtigt, at man virkelig sætter sig ind i hele junglen omkring boliglån online før man vælger at ansøge.

I den jungle er det vigtigt også, at overveje om man skal benytte sig af muligheden for afdragsfrihed i op til 10år eller om man skal afdrage på sit lån. Det er vores klare overbevisning, at man skal afdrage så meget som muligt på sit lån, da hele tanken omkring afdragsfrihed desværre er lidt misbrugt blandt de danske låntagere. Det virker jo nemt hvis man slet ikke skal afdrage på sit kreditforeningslån.. men på den anden side er det også lidt, at springe over hvor gærdet er lavest. Så vi anbefaler klart, at man vælger at afdrage på sit lån.

Hvis du skal beregne løbetiden, omkostningerne og alt andet på et kreditforeningslån er det også vigtigt, at se på total omkostningen om året hvilket også kaldes de årlige omkostninger i procent.

Supplerende kan det være smart, at se på hvad total beløbet er der skal tilbagebetales i hele kreditforeningslånets løbetid, da det sjældent sammenlignes. Hvis der vælges et fastforrentet kreditforeningslån er det også værd, at kigge ind i hvordan obligationskurserne bagved lånet udvikler sig hvis renten enten falder eller stiger. Dette er vigtigt også selvom man har valgt et kreditforeningslån med fast rente.

Se alle artikler om lån →