Lån uden om banken på nettet

Når man skal træffe store økonomiske beslutninger såsom at købe bolig, båd eller andre store investeringer, har langt de fleste danskere brug for at optage et lån for at kunne realisere deres drømme. Det er dog slet ikke altid, at bankerne er villige til at låne tilstrækkeligt penge til disse formål. Grundene hertil kan være mange, men fælles for dem alle er at det er en kæp i hjulet på ens drømme. Der er dog andre muligheder for at få sine drømme opfyldt, og en af disse er et lån uden om banken. Vi vil nu præsentere dig for konceptet, og hvad du skal være opmærksom på.

Lån uden sikkerhed på nettet

Lån uden sikkerhed dækker i al sin enkelthed over en låneform, der kan optages uden at man ejer bil, bolig eller andre værdigenstande. Med et lån uden sikkerhed skal man ikke pansætte ejendele som garanti for tilbagebetaling, og disse kan så sælges på auktion for at banken kan få sine penge. Som alternativ til dette kan man vælge en kautionist, hvor en anden person hæfter for lånet i tilfælde af, at man ikke kan betale. Dertil skal der indsendes dokumentation for økonomien for at kunne lave en vurdering af økonomien og dermed kreditvurderingen. Dette behøves ikke ved lån uden om banken, da kreditvurderingen udelukkende baseres på de i oplysningen angivne informationer samt de oplysninger udbyderen får adgang til gennem lånekontrakten og Nem-ID.

Når det kommer til lån uden om banken, skal man bare gå på nettet, hvor der er uendelige muligheder for at optage lån. Hertil hører forbrugslån, kviklån, SMS-lån og kassekredit, hvor man kan låne op til 500.000 kr. uden at stille sikkerhed, og dertil behøver man som regel ikke redegøre for, hvad man vil bruge pengene på, hvilket man normalt skal med et lån i banken.

Alle online-lån stilles uden sikkerhed og dokumentation. Det medfører en nemmere og hurtigere låneproces, men til gengæld også højere renter. Modsat banklån der skal behandles af en rådgiver behandles en online-låneansøgning i løbet af sekunder eller minutter, og som regel står pengene allerede på kontoen efter et par timer eller den følgende dag. De fleste steder stilles dog krav om ikke være registreret som dårlig betaler. Hvis man er det, kan man først optage nye lån når de gamle er betalt ud, eller vente 5 år. Dertil er der krav til alder. Alle steder skal man være myndig, mens der andre steder er krav om en højere alder på 21,23 eller 25 år. Enkelte steder kan der også være krav om fast indkomst.

Bliver man godkendt til lånet, skal man blot underskrive med Nem-ID, og så er låneaftale gennemført.

I den uendelige jungle af online-lån handler det om at finde det bedste match. Her handler det selvfølgelig om ikke at låne flere penge end nødvendigt, men også at se på betingelserne for tilbagebetalingen, såsom lånets løbetid, renter og de samlede årlige omkostninger (ÅOP). Vi vil nu gennemgå disse mere detaljeret. For at vurdere hvilket lån der er bedst, bør man fokusere på en samlet vurdering af disse kriterier.

Lånets rente:

Renten er essentiel da den afgør, hvor stor en procentdel af lånet man skal tilbagebetale for hver måned.

Lånets ÅOP:

Ud over renter skal man for det meste også betale forskellige gebyrer, som angives i procent af lånet.  Hertil hører renter, oprettelsesgebyrer, faktureringsgebyrer og administrationsgebyrer, som samlet set giver en samlet procentsats og de samlede omkostninger ved lånet. For at kunne lave en sammenlignelig sammenligning og et retvisende resultat, skal lånene have samme løbetid. Dertil tilbyder flere udbydere fordele, hvis man optager lån hos dem.

For at vurdere lånet kan man sammenligne følgende:

  • Lånebeløb og løbetid
  • ÅOP
  • Udbetalingstid
  • Fordele i forhold til andre lån

Her er det dog som med alle andre økonomiske aktiviteter vigtigt at sætte sig ind i lånet og lånets betingelser. Her kan man med fordel filtrere lånene ud fra følgende, alt efter hvad der vigtigst i den konkrete lånesituation:

  • Mest populære lån (Hvilke lån bliver der oftest ansøgt om og godkendt til?)
  • Hvor meget kan der lånes? (Højt-lavt beløb)
  • Løbetid (Lang-kort løbetid)

Se også her vores store oversigt låneudbydere, hvor du kan skabe dig et overblik over, hvor meget du kan låne og hvor længe lånene løber.

Se alle artikler om lån →