Belåning af sommerhuse nu op til 75%

Der har været en del mediomtale på de sidste hvor belåning af sommerhuse har været et tema, da det historisk kun har været mulilgt at optage et kreditforeningslån på 60% i et sommerhus er den grænse rent faktisk øget til 75%.

Det betyder, at hvis du er kontakter kreditforeninger vil der være mulighed for, at låne helt op til 75% i et sommerhus. Kreditforeninger har det dog ofte med, at afvise at låne penge hvis aktivet har en værdi på under 500.000 kroner hvorved, at det kan være svært at få et kreditforeningslån til de helt billige sommerhuse.

En alternativ finansieringsform kan være et pantebrevslån hvilket et populært som supplement til et kreditforeningslån eller som en fuld finansiering af eksempelvis et billigt sommerhus. Lån.dk anbefaler klart, at man går efter et kreditforeningslån, da det er langt billigere end finansiering af en bolig via pantebreve. Så hvis du er på udkik efter finansiering af en feriebolig så skal du seriøst overveje hvilken type finansiering der tilbydes.

Der findes også en vigtig overvejelse senere man skal vurdere, da nogle køber med forhåbning om en øgning af værdien som en investering hvilket kan være både godt og dårligt økonomisk set. Hvis man har held med, at købe noget der stiger i værdi efter eksempelvis kan det være en god ide, at omlægge sine lån.

Eksempel

  • Købspris: 500.000 kr

(belånt med 75% kreditforeningslån og 25% pantebrev hvilket er 375.000kr til kreditforeningen og 125.000kr til pantebrev).

  • Værdi efter stigning: 1.000.000 kr

(I den sammenhæng vil der givetvis stadig være en restgæld i huset og nu er det muligt, at låne helt op til 750.000kr via et kreditforeningslån… i den sammenhæng er det værd at overveje om man skal droppe det dyre pantebrevslån og så udelukkende omlægge sine lån til kun, at være kreditforeningslån).

Den type låneomlægninger er meget populært, da der er stor renteforskel på kreditforeningslån og pantebreve. Noget de færreste tænker på er, at bidragssatserne også er varierende på kreditforeningslån i forhold til den belåning som man har i sin bolig hvorved, at det kan kan betale sig, at få vurderet sit hus igen og omlagt sine lån.

I mit private tilfælde kostede det ca.  7000kr fra min egen privatbolig og der ville jeg há tjent pengene hjem igen indenfor 2 år. Det skal nævnes, at bidragssatser er noget der er steget markant i de seneste år…. de er stadig lave i procent … men procenten for bidragssatsen er øget markant de seneste år.. så vi anbefaler klart, at man taler med flere forskellige kreditforeninger før man optager et kreditforeningslån. Der er nemlig forskel på omkostningerne af netop bidragssatsen hos de forskellige kreditforeninger.

Vi håber ovenstående har givet et godt indblik i belåning af sommerhuse.

Se alle artikler om lån →