Kviklån online

Kviklån online – optag lån på 2 min.

Med internettet og globaliseringen er lånemarkedet blevet revolutioneret. Man skal ikke længere gennem en lang og detaljeret vurdering af samtlige kringelkroge af ens økonomi af sin bankmand. I stedet kræver det blot et gyldigt Nem-ID at søge om optagelse af kviklån online, og så er der svar inden for få minutter.

Med denne online-tilgang følger også et utal af låneudbydere, hvilket kan gøre det svært at skaffe sig et overblik over sine lånemuligheder. For hvad skal man kigge efter, og hvordan vælger man det bedste lån blandt tusindvis af udbudte lån til tilsyneladende meget ens betingelser?

Hvad er et kviklån?

Som navnet antyder er kviklån et lån der udbetales hurtigt i forhold til andre lånetyper som f.eks. banklån. Det drejer sig altså om penge der hurtigt kan udbetales hvis man akut mangler penge, men som også skal tilbagebetales inden fort kort tid. Det behøver ikke være til noget bestemt, men kan ses som en økonomisk saltvandsindsprøjtning. Typisk kan man låne fra et par tusinde helt op til 350.000 kr., men langt de fleste lån ligger på nogle tusinde.

Sådan finder du det bedste kviklån

Når det gælder om at finde det bedste kviklån, skal man kigge på de dertilhørende betingelser. Der er dog ingen universalløsning på, hvilke lån der er de bedste da det kan være meget individuelt. Men helt grundlæggende kan det siges at jo lavere de lavere årlige omkostninger (ÅOP) er, jo billigere er lånet. Dette begreb inkluderer alle omkostninger ved at optage og afbetale lånet. Et kviklån skal typisk tilbagebetales inden for 14 dage til 3 måneder, og jo længere låneperioden varer, jo dyrere vil det typisk være, men hvor dyrt det konkret bliver, afhænger som skrevet også af ÅOP.

Det er dermed umuligt at give et klart svar på, hvilket kviklån der er det billigste i en given situation. Mens renten angiver hvor stor en procentdel af lånet man skal betale hver måned for at have lånet, inddrager ÅOP også oprettelsesgebyr og alle andre omkostninger. En billig rente betyder derfor ikke nødvendigvis, at lånet i sidste ende er billigt.

Det anbefales i alle tilfælde at anvende en online låneberegner. Her skal lånets konkrete betingelser indtastes så man kan se de månedlige afdrag. Vi har også udviklet en, som du kan se og prøve her.

Lån.dk – det bedste sted for online lån

Lån.dk er den mest gennemarbejdede danske sammenligningssite for lån, der sammenligner data for forskellige lån. Det er derfor oplagt at benytte sig af dette site, så man kan få et overblik over sine muligheder. Vi opdaterer vores site i forhold til lån og lånebetingelser, så du altid har de aktuelt bedste minilån i oversigten. Som allerede nævnt er der et utal af låneudbydere på nettet og endnu flere forskellige lån. Det kan derfor være en meget lang og trættende proces at starte processen selv, så derfor har vi samlet nogle af de bedste lån, både kviklån. Du kan nedenfor se de 3 vigtigste grunde til at bruge sitet Lån.dk:

  1. De bedste af alle typer lån: Lånemarkedet kan virke uoverskueligt, men vi har gjort det nemt at få et overblik over de bedste lånemuligheder. Vi har samlet de bedste muligheder og opdaterer løbende sitet i forhold til lån og betingelser.
  2. Det er nemt at ansøge: Når der er blevet bevilliget et lån, er der ingen der blander sig i, hvordan pengene bruges. Man skal blot ansøge online, og så bevilliges lånet som regel.
  3. Ud over at have fundet de bedste lån er vi også eksperter i økonomi og har skrevet adskillige artikler der kan klæde sig på til at optage kviklån.

Med andre ord gør vi en stor del af forarbejdet for dig for at kunne finde det bedste lån til dine behov. Det er dog kun dig der kan træffe valg om, hvilket lån der er det rigtige til dig.

Krav for at optage kviklån

Alle myndige personer kan som udgangspunkt optage kviklån, men der er nogle praktiske begrænsninger. Man må ikke være registreret som dårlig betaler, da lånetager så kan frygte at pengene ikke kan tilbagebetales. Dertil vil nogle låneudbydere kræve en bestemt alder for at udlåne penge, da unge mennesker ofte har en mere beskeden økonomi. Her kan nævnes alder på 21, 23 eller sågar 26 år. Endelig kan man med en stabil økonomi, god indkomst og få eller ingen gældsposter få tilbudt bedre betingelser end med en ustabil økonomi. Har man en god kreditvurdering, vil man stå bedre.

Fordele og ulemper ved online kviklån

Kviklån har i den brede befolkning et meget dårligt ry. Det forbindes oftest med økonomiske problemer og nødløsninger, men det er langt fra sandheden. Der er både fordele og ulemper ved at optage denne form for lån.

  • Det går lynhurtigt: Som navnet antyder, går det hurtigt med kviklån. Efter ens låneansøgning er blevet godkendt, har man pengene inden for meget kort tid. Afhængigt af lånetypen er det enten samme dag eller senest dagen efter.
  • Det er let at blive godkendt: I forlængelse af ovenstående er også nemt at blive godkendt. Alle låneudbydere har et krav til alder, hvor man minimum skal være 18 år, og dertil vil det være næsten umuligt at optage lån, hvis man er registreret som dårlig betaler. Derudover er det som beskrevet ovenfor ingen krav for at kunne optage kviklån. I forhold til banklån hvor hver en sten vendes og drejes i privatøkonomien, er det ikke synderligt svært at blive godkendt til kviklån.
  • Det er ligetil: I forlængelse af låneprocessens tempo er det også meget enkelt at ansøge om kviklån. Det skal gøres online, enten via computer, tablet eller mobiltelefonen, så man kan gøre det hele hjemmefra.
  • Det er nemt: Ud over førnævnte krav skal man have et gyldigt Nem-ID for at kunne ansøge om kviklån. Hvis man har det, kan man blot ansøge om lånet hjemmefra, og så er der svar inden for få minutter.
  • Det er anonymt: Da hele låneprocessen foregår online, er det meget anonymt. Man skal ikke til møder med sin bank og redegøre for lånets formål, men får bare udbetalt det ønskede beløb, som man så kan bruge som man ønsker. Mange oplever det som ubehageligt at sidde ansigt til ansigt med en bankrådgiver der kritisk skal vurdere ens økonomi for at man kan låne penge til at få opfyldt sine drømme.

Af ulemper kan nævnes at renten som regel er meget højere end ved andre låneformer, da der ikke er samme form for sikkerhed i lånet. Man har dog gennem de sidste år set en tendens for kviklån, hvis rente er blevet lavere og lavere, da der kommer stadig større konkurrence på markedet. Men renten på kviklån er gennemsnitligt betragtet stadig blandt de højeste på markedet.

Det skal du gøre inden du optager lån

Før man så meget som overvejer at optage kviklån, bør man overveje om der er andre muligheder for at skaffe pengene på anden vis. Mange mennesker har i deres husholdningsbudget en opsparingspost, så man kan trække på i tilfælde af akut pengemangel. Har man ikke denne opsparing, kan et mindre kviklån være en god midlertidig løsning. En anden mulighed kan være en kassekredit hos banken, hvor man kan trække over på kontoen, men en risiko her er, at man blot ser det som penge på kontoen og ikke en nødløsning og dermed kommer til at bruge for mange penge.

Gennem de sidste år har der været utallige skrækhistorier om konsekvenserne ved kviklån. I programmer som Luksusfælden associeres kviklån ofte med økonomiske nødløsninger og RKI-registreringer, og det kan også være konsekvensen, hvis man ikke tænker sig om og lægger en plan fra starten af.

Den vigtigste del af hele processen med at optage et lån ligger i forarbejdet. Man skal have afsøgt markedet og sine lånemuligheder og frem for alt have lagt en realistisk plan for tilbagebetalingen, før man skriver under på det endelige lånedokument. Gør man ikke det, kan konsekvensen være yderligere låneoptagelse og i sidste ende RKI-registrering hvis man ikke kan klare afbetalingerne.

  • Lav et budget

De fleste voksne lever efter et husholdningsbudget, hvor der afsættes penge til forskellige poster som husleje, forbrug til el, vand og varme, mad, diverse og andre poster der fungerer som en rettesnor. Det skal afstemmes med indtægten, og der skal helst være et lille overskud, så budgettet ikke er for presset. Med en gældspost vil der komme en post mere i budgettet, og disse penge skal ofte tages fra et andet sted i budgettet. Ofte vil man kunne frigive mange penge ved at lave få ændringer i sine dagligdagsvaner.

  • Undersøg markedet

En del af forarbejdet består som skrevet i at afsøge markedet og undersøge sine lånemuligheder. Man skal finde lånet med de bedste betingelser der er samlet i ÅOP, de samlede årlige omkostninger i procent. Denne oplysninger skal fremgå af kontrakten, men vi har gjort en stor del af forarbejdet ved at udvælge nogle af de bedste og billigste kviklån som kan ses her. Det anbefales altid at indhente tilbud fra minimum 3 låneudbydere, men jo mere arbejde man lægger i at finde det bedste lån, jo billigere vil man typisk kunne få det. Ud fra de modtagne resultater kan man så vurdere, hvilket låneudspil der passer bedst i ens konkrete situation.

Det skal du vide om kviklån

Før man begynder låneprocessen, bør man sætte sig ind i nogle grundlæggende begreber fra låneverdenen samt lave en grundig research for at finde de bedste lån. Det er bl.a. også derfor, at vi har oprettet dette site. Ved at ansøge flere steder har man større chancer for at blive godkendt, og man skaber også andre fordele for sig selv med dette.

Er man en dygtig forhandler med orden i økonomien, kan man også oftest få forhandlet sig frem til bedre betingelser end udspillet fra udbyderen. Lånemarkedet er ikke fastlåste kontrakter før de underskrives, men er udspil så det skader ikke at se dem som forslag som man så kan forhandle om. Her er kviklån en mulighed for folk med orden i økonomien, der har brug for en økonomisk saltvandsindsprøjtning.

Se alle artikler om lån →