Hvad koster den billigste elbil

Hvad koster den billigste elbil i Danmark ?

Det er et simpelt spørgsmål som ikke kan bespares så nemt, da elbiler jo selvfølgelig har en købspris og en driftsomkostning. Det ændre dog ikke på, at der er markant forskel på driftsomkostninger, elforbruget samt salgsprisen når man skille sig af med sin elbil.
I den sammenhæng er det derfor vigtigt, at man overvejer samtlige omkostninger som en helhed og ikke blot kigger på købsprisen når man er på udkik efter den billigste elbil.

I denne artikel vil vi gå igennem de forskellige omkostninger som skal overvejes når man køber en elbil.

Den grønne ejerafgift der skal betales for elbiler er 310kr pr. halvår dvs. 620kr helårligt (pris oplyst i 2018 på Skat´s webside).

De generelle priser på elbiler steg d. 1 Januar 2016 og derefter faldt salget markant og man nåede ned i kun 100 solgte elbiler i 2017. I den sammenhæng er det lidt en skuffelse, at man som forgangsland indenfor alt digitalt ikke opnår en førerposition indenfor elbilsmarkedet i Danmark.

Danmark var i begyndelsen af 1980´erne førende med den dansk producerede Ellert som var en tre-hjulet minibil som var opfundet af den danske ingeniør Steen Volmer Jensen. 27.450kr var prisen dengang for en Ellert og idag har bilen opnået kult-status blandt elbils nørder.

Ja men det hjælper ikke meget på den kort løbebane, at se på hvordan elbiler var produceret tilbage i 80´erne.

Vi anbefaler her på siden ikke hvilken elbil der for dig er den billigste men vil blot henvise til nedenstående bilmodeller der måske kunne være en mulighed for dig. Det er vigtigt, at du laver et budget og regner på alt som rådighedsbeløb og helheden i hvad det vil koste dig, at køre i en sådan bil.

Elbiler

Nissan Leaf
Nissan Evalia
Nissan E-NV200
Renault Zoe
Renault Twizy
Hyundai Ionic
VW e-Golf
VW e-UP
BMW i3
Tesla Model S
Smart ED
Citroën Berlingo EV

Elbil ladestationer

Der findes mange ladestationer i Danmark og derfor er det ikke et problem ifm. opladning hvis man bor i Danmark. Det kan dog anbefales, at tale med sin bilforhandler og forklare om ens normale køre mønstre før man køber sin nye elbil.

Ja men når det er sagt så er det vigtigt, at se på at der ikke er de samme slitage dele på en Elbil som en normal bil på benzin eller dielel. Det betyder med andre ord, at du ikke skal skifte ting som tandrem, kobling, katalysator og fodre din motor med renseprodukter for at få en ren forbrænding.

Der findes en vigtig overvejelse når man vælger sin elbil og det er hvordan man håndterer, at sin elbil måske skal have et nyt batteri. Vi anbefaler derfor, at du taler med din bilforhandler om den situation, da nogle bilfabrikanter har virkelig gode løsninger til at håndtere netop den situation.

Se alle artikler om lån →