Kontantlån på nettet

Ansøg om et kontantlån online

Drømmer du om en rejse til sydens sol med hele familien? Eller mangler du en ny cykel til at gøre hverdagens transport lettere? Næsten alle mennesker har noget, de drømmer om. Det kan være små eller store ting. Det kan være urealistiske eller realistiske ting. Uanset hvad kræver de fleste drømme i hvert fald en form for finansiering. Det kan være, at du står og mangler cyklen lige her og nu, da denne er en nødvendighed i din hverdag, hvorfor du er nødt til at skaffe penge til denne med det samme. I sådanne situationer er det de færreste, der gider vente flere måneder på at spare sammen. Derfor er det heldigt, at der findes alternativer. Flere og flere mennesker låner penge, når der sker uforudsete ting såsom en ødelagt cyklen eller lignende. Man kan da også få yderst gode lånetilbud, hvis man blot gider bruge en lille smule tid på at undersøge markedet. Der findes et utal af forskellige låneformer og låneudbydere, hvorfor det kan være svært at afgøre hvilket lån, der er det rette for dig. Herunder kan du læse mere om kontantlån, og hvorvidt denne låneform kan bruges til at finansiere dine drømme eller det, du står og mangler.

Hvad er et kontantlån?

Blandt de mange forskellige låneformer finder du ligeledes låneformen kaldet kontantlån. Denne låneform findes både i realkreditinstitutter, banker og diverse online låneudbydere. Ved et kontantlån får låneudbyderen pengene til lånet ved at sælge obligationer. Det særlige ved et kontantlån er dog, at du fra start er klar over hvor mange penge, du får udbetalt. Det du derimod ikke kender, når du låner i form af et kontantlån, er renten. Denne forbliver ukendt, indtil låneudbyderen ved hvor mange obligationer, der skal sælges, for at du kan få det aftalte lånebeløb. Antallet af obligationer vil altid afhænge af kursen på det pågældende tidspunkt, hvor udbetalingen finder sted. Hvis der i forbindelse med salget af obligationer er sket et kurstab, vil dette blive medregnet i den rente, du skal betale for lånet. Derfor kan man sige, at renten er afhængig af kursen på obligationerne. Så hvis kursen er lav, bliver renten høj – og omvendt. Et kontantlån kan derfor siges at være en meget anderledes måde at låne penge på end de velkendte forbrugslån, hvor man i forvejen kender lånets størrelse og renten.

Uanset hvilken lånetype du ønsker at benytte dig af til din investering, er det nødvendigt at overveje, hvor du ønsker at låne pengene fra. Ikke anderledes end øvrige låneformer kan kontantlån enten optages i banken eller online – ydermere kan et kontantlån optages i realkreditinstitutter. Der er både fordele og ulemper, uanset hvor du vælger at optage dit lån. Derfor er det vigtigt, at du afgør med dig selv, hvilke værdier og krav, der er vigtige for dig, når du skal låne penge. Fordelene ved at låne penge i banken eller realkreditinstitutter er, at du kan blive rådgivet omkring dit lån. Dog er en af ulemperne, at du ikke har samme frihed, som når du låner penge online. I banken og i realkreditinstitutterne vil rådgiverne som regel undersøge din økonomi, så de i en vis grad er sikret, at du kan tilbagebetale lånet. Modsat er fordelene ved at låne penge online, at der som oftest netop ikke er krav til, at du skal fremlægge dit økonomiske budget og redegøre for, hvorvidt du kan tilbagebetale lånet. Dermed ikke sagt at du ikke skal betale lånet tilbage. En god anbefaling herfra er, at du altid bør være realistisk omkring din økonomi, når du låner penge, uanset om det er et stort boliglån eller et mindre forbrugslån. Når du låner penge online, er en af de væsentligste fordele hurtigheden. Ligesom resten af internettet går alt bare hurtigere, når det sker online. Derfor kan du forvente hurtig behandlings- og svartid, når du benytter dig af en af de mange online låneudbydere. Dette må da siges at være en vigtigt fordel, hvis lånet skal bruges til et køb nu og her. Det nytter eksempelvis ikke noget at vente flere uger på, at lånet går igennem, hvis du mangler en ny vaskemaskine nu. Uanset om du vælger at optage dit kontantlån i banken, kreditinstituttet eller online, bør du undersøge markedet for tilbud, så du ikke bliver snydt eller ender med at betale i dyre domme for at låne penge.

Ved alle låneformer er der fordele og ulemper. Fordelene og ulemperne beror ofte på, hvad lånet skal bruges til. Det kan derfor anbefales, at du vælger et lån, der giver dig de bedste betingelser i forhold til, hvad du skal bruge lånet til. En af fordelene ved et kontant lån er renten. Renten og herunder den månedlige ydelse forbliver den samme gennem hele lånets afbetalingsperiode. Renten kender du, når lånet udbetales, og herefter kan denne ikke blive ændret. Dette er en stor fordel i forhold til dit månedlige budget, da der således ikke kommer uforudsete udgifter i forbindelse med lånet. En anden fordel er, at kontantlån altid har en lav ydelse på lånet efter skat, da renten ved kontantlån kan trækkes fra i skat. Det er en fordel at have et lån med en fast lav ydelse, hvis du ikke har et stort økonomisk overskud månedligt. Hvis du kun kan sætte en lille sum penge af hver måned til afbetalingen af lånet, kan det anbefales at have en længere afbetalingsperiode. Overordnet set er fordelen ved kontantlån, at det er et lån med en meget lav nettoydelse. Derfor er lånet ideelt, hvis du ønsker et så lav en ydelse som muligt og derved et forholdsvis billigt lån til at finansiere en mindre forbrugsgode i form af en cykel, computer eller lignende.

hvilke ulemper er der ved kontantlån?

Der er da også en række ulemper ved kontantlån, som du bør overveje inden du begiver dig ud som låntager. Da et kontantlån er med en fast rente gennem hele afbetalingsperioden, vil renten ofte være højere end ved andre lån med variable renter. Dette kan både være en fordel og en ulempe. Fordelen er, at du altid er sikker på at skulle betale det samme, hvorimod ulempen netop er den høje rente, som du betaler for lånet. Dog skal det nævnes, at renten kan trækkes fra i skat, hvilket er en klar fordel. Ydermere kan kontantlån ikke anbefales, hvis du ønsker at låne et større beløb, da det er dyrt at omlægge lånet. Derfor bør du kun vælge kontantlån, hvis du skal bruge lånet til en mindre investering, og hvis du har mulighed for at betale lånet af forholdsvis hurtigt.

Hvad kan jeg bruge et kontantlån til?

Du kan bruge et kontantlån til lige det, du ønsker. Uanset om det er en ny computer, en ny cykel eller noget helt tredje. Det er dig alene, der bestemmer, hvad pengene skal bruges til. Der er nemlig ingen låneudbydere, der blander sig i, hvad du bruger pengene til. Derfor giver et kontantlån dig en vis form for frihed og selvbestemmelse. Du behøver nemlig ikke redegøre for relevansen af dit køb. Pengene er således ikke øremærket til en bestemt vare. Du bør derfor overveje et kontantlån, hvis du synes lånetypen er appellerende. Selvom du kan bruge de lånte penge på lige det, du ønsker, anbefaler vi dog ikke, at du bruger et kontantlån til et større køb såsom bolig- eller bilkøb. I sådanne tilfælde bør du i stedet ty til et boliglån eller et billån, da disse er mere hensigtsmæssige, når du skal afdrage over en længere periode. Kontantlån er nemlig ikke gode til store lån, og de anbefales ikke, da disse ofte er svære og dyre at ændre, hvilket ofte er nødvendigt med længerevarende lån. Et kontantlån bør derfor bruges i samme omfang som ethvert forbrugslån. Det er særligt en god ide at benytte sig af et kontantlån, hvis du kan tilbagebetale lånet forholdsvis hurtigt. Derfor er et kontantlån ideelt til mindre investeringer og behov.

Det kan være svært at forstå omfanget af et kontantlån, da dette er afhængig af kurser på obligationer. Derfor kan et forbrugslån være et alternativ til kontantlånet. Et forbrugslån kan både optages i banken eller online – dette er helt op til dig. Forbrugslån har den fordel, at disse ligesom kontantlån ikke er øremærket til noget specielt – modsat et billån eller et boliglån, der udelukkende skal bruges til at finansiere bilen eller boligen. Med et forbrugslån bestemmer du derfor selv, hvad pengene skal bruges til. Dette giver en stor frihed for dig som forbruger. Forbrugslån kommer da også i mange størrelser og til forskellige renter. Derfor kan det godt betale sig at undersøge markedet godt og grundigt, hvis du er på udkig efter et forbrugslån til en rimelig pris. Forbrugslån bliver nemlig ofte associeret med høje renter. Dette behøver dog ikke være tilfældet, da du online sagtens kan finde rimelige tilbud på forbrugslån. Når du skal finde et kontantlån eller et forbrugslån online, kan du bruge vores sammenligningsoversigt til at finde det bedste tilbud. Dette er en nem måde til at overskue det store marked af låneudbydere online. Når du har fundet et eller flere lån, der fanger din interesse, kan du nemt klikke ind på pågældendes hjemmeside og læse mere om deres tilbud samt deres vilkår og betingelser.

Mulighederne med et online lån er utallige. Når du låner online, er det nemlig de færreste låneudbydere, der er interesserede i, hvad du skal bruge de lånte penge til. Du bestemmer helt selv over de lånte penge, hvorfor du kan vælge at bruge dem til at forkæle dig selv, eller du kan bruge dem på nogen, du holder af. Pengene kan da også bruges til mere praktiske gøremål. Det kan være, at du mangler en ny vaskemaskine til hjemmet, eller det kan være havemøblerne trænger til en udskiftning. Der kan være utallige grunde til, at du vælger at låne penge, hvilket der ikke er noget galt i, så længe du kan betale pengene tilbage. Selvom du har argumenterne i orden for at optage et lån, er det da rart, at der ikke er nogen, der blander sig. pengene behøver ikke være øremærket til noget specielt, og du kan derfor bruge dem til lige det, du drømmer om. Ved at tage et kontantlån eller et forbrugslån online giver du dig selv et utal af muligheder for at indfri dine drømme eller få styr på det praktiske i hverdagen. Det er ingen skam at låne penge nu og her, hvis det er nu, du behøver dem. En anbefaling herfra er dog, at du altid bør være realistisk, når du låner penge. Selvom låneudbyderne online ikke blander sig i din økonomi og dit månedlige overskud, vil du have deres penge retur til tiden. Du kan for så vidt muligt undgå uhensigtsmæssige situationer, når du låner penge, hvis du er realistisk omkring lånets størrelse og afbetalingen.

Når du ønsker at låne penge online, vil det være yderst hensigtsmæssigt, at du finder et godt tilbud. Ved at sammenligne forskellige låneudbyderes tilbud er du et skridt tættere på at finde et godt tilbud, der matcher dine behov. Når du benytter vores sammenligningsoversigt, kan det være svært at gennemskue hvilke tal og faktorer, du skal holde øje med. Et godt tip er, at ÅOP’en er et godt sammenligningsværktøj. ÅOP er en betegnelse for lånets årlige omkostninger i procent. Dette tal omfatter således alle de udgifter, et lån medfører. Ved alle lån er der angivet en ÅOP, hvilket netop gør dette til et sammenligneligt tal. Så selvom det kan være fristende at kigge på renter og afbetalingsperioder, anbefaler vi dig at starte med at kigge på ÅOP’en, hvis du leder efter det bedste tilbud. Herefter kan du udvælge et eller flere af låneudbydernes tilbud, og undersøge deres vilkår, renter, afbetalingsperioder og meget mere på de pågældende låneudbyderes hjemmesider. Et godt tip er nemlig ydermere at gennemgå, hvilke vilkår og betingelser du accepterer, når du underskriver en låneaftale, uanset hvilken låneform du har med at gøre.[/vc_column_text][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-affiliates”][/vc_column][/vc_row]

Se alle artikler om lån →