Hvad gør man, når man ikke kan betale sine lån ?

Hvad gør man, når man ikke kan betale sine lån?

Hvis man ikke kan betale sine lån, kan det for store konsekvenser på flere plan. Vi vil nu gennemgå de vigtigste konsekvenser ved at misvedligeholde sin gæld.

Hvis der ikke bliver afdraget på gæld, vil den vokse sig større og større. Det er lige meget, om det er en uventet værkstedsregning, afdrag på drømmerejsen eller simpelthen fordi ens indkomst falder. Hvis man ikke kan afdrage på sin gæld, er det derfor vigtigt at handle.

Hvis den økonomiske situation pludselig ændrer sig, er det essentielt at kontakte låneudbyder. Hvis situationen er ændret permanent, er det muligt at omlægge de fleste lån. Hvis man har optaget mikrolån og nu ikke kan klare afbetalingerne, er det muligt at betale forlængelsesgebyr, så man ikke skal betale den pågældende måned. Det er dog essentielt at kontakte sine udlånere og informere dem om, at situationen har ændret sig, så I sammen kan lægge en ny plan for fremadrettet.

Man skal derfor omlægge sit budget efterfølgende. Det er stadig vigtigt at prioritere sin gæld, da den som skrevet ellers bare vil vokse sig større og større. Det kan være en god ide at opsøge sin bankrådgiver for at skabe overblik over gæld samt for at få opstillet et nyt budget, hvor der bliver prioriteret de vigtigste ting som husleje, gæld og mad. Hvis det alligevel viser sig, at du efter husleje og mad stadig ikke kan finde penge til at betale sin gæld, kan det være en ide at se sig om efter et ekstrajob, der kan give en øget indtjening på kort sigt.

Hvad gør konkret i situationen

Det behøver derfor ikke at betyde, at man ender i en håbløs situation, hvis ens økonomi pludselig ændrer sig. Det vigtigste er dermed at tage tyren ved hornene, kontakte låneudbyderne og få lagt en plan for det fremadrettede forløb.

Se alle artikler om lån →