Januarudsalget

De fleste betragter julen og nytår som nogle af årets største festdage – masser af hygge med venner og familie samt fest og gaver. Det er dog muligt at forlænge festen med gode og fristende tilbud til januarudsalget, men her skal man gå målrettet efter de ting man virkelig behøver og ikke bare købe, hvad der nu er på tilbud. Kan det måske ligefrem betale sig at optage lån til at gennemføre store køb i forbindelse med udsalg? Vi giver dig nu den ultimative guide til at drage maksimal fordel af udsalg.

Se også her vores guide til at komme godt gennem januarudsalget.

Udsalg er mulighed for at spare penge på januarudsalget

Ofte er der mulighed for at spare mange penge på dyre kvalitetsmærker, der må betegnes som større investeringer såsom hårde hvidevarer, TV´er, iPhones, mærkevaretøj og møbler. Især til januarudsalget kan man være heldig at finde sæsonvarer til nedsatte priser, da butikkerne skal af med dem for at skabe plads til nye varer. Her kan man f.eks. købe ind til næste års vintergarderobe med overtøj og støvler til stærkt nedsatte priser.

Som nævnt er det vigtigt at være målrettet i sin udsalgsshopping og kun gå efter ting, som man virkelig behøver. Hvis man vitterligt har brug for at købe mange ting på udsalg, kan det være meget fristende at optage et lån eller dele betalingen op i flere rater, som man så kan afdrage på. Det kan være en god ide, hvis man samlet set ikke kommer til at betale mere samlet set end uden lånet. Fra start af skal man være sikker på, hvad man skal betale tilbage af renter og udgifter, så man er sikker på at kunne tilbagebetale det hele og dermed undgå en bundløs gæld. Derfor er det så afgørende at vurdere grundigt og objektivt, om man skal lade sig friste af de mange annoncer og tilbudsaviser og dermed stifte gæld, der skal tilbagebetales.

Hvad der på papiret kan ligne et godt tilbud der kan spare mange penge, kan i virkeligheden være adgangsbilletten til stor og håbløs gæld og til at betale meget mere for varen end den oprindelige pris før udsalg. Hvis man f.eks. vælger at låne 15.000 kr. på kviklån med en løbetid på 36 måneder med etableringsomkostninger på 1.200 kr. og ÅOP på 19,86% vil man skulle tilbagebetale alt i alt 19.583 kr.

Besparelsen for udsalget skal dermed være større end de løbende renter og udgifter for at det kan betale sig at optage lånet, for ellers forsvinder den økonomiske gevinst ved at købe på udsalg. Ovenstående eksempel er bare et låneeksempel, men som beskrevet her findes der utallige låneudbydere med forskellige lån til forskellige behov, som alle har forskellige renter og ÅOP.

Det kan også være en mulighed at overveje at bruge sin kassekredit. Denne ekstra reserve knyttet til bankkontoen kan bruges når man falder over et godt tilbud, som man ellers ikke har råd til. Man kan trække på den og betale tilbage i det tempo, som man selv ønsker. Gælden bliver automatisk mindre, hver gang man får penge ind på kontoen. Banken bevilliger kassekreditten efter en almindelig kreditvurdering af personen. Nogle tilbyder gratis lån, nogle tilbyder gratis lån i op til 30 dage, hvorefter der derefter løber renter på, mens andre kræver renter fra første dag. Her kan man altid kontakte sit pengeinstitut for at få udarbejdet et tilbud for mulighed for kassekredit.

Gode råd til udsalgsshopping

Det allervigtigste råd til at gøre gode kup til udsalgsshopping er på forhånd at gøre sig klart, hvilke varer man behøver for ikke at blive fristet af alle tilbud på internettet og i tilbudsavisernes kulørte sider. Hvis man f.eks. mangler en bærbar computer eller en mobiltelefon, kan der være mange penge at spare ved udsalg, men man skal lave sin research før man køber. Ligeledes er det vigtigt at være ærlig omkring sine behov og overveje, hvad man virkelig har behov for. Hvis man har brug for at låne penge til en dyrere vare, har man typisk ikke så enormt mange penge. I sådanne tilfælde kan man f.eks. overveje, hvorvidt man har brug for den nyeste iPhone eller om man måske kan nøjes med en ældre model eller måske en billigere telefon.

Som allerede nævnt ønsker forretningerne at komme af ved varer til udsalg. Det er derfor meget hensigtsmæssigt at undersøge den ønskede vares specifikationer, så man undgår at købe en telefon med for lidt lagerplads, et kamera uden moderne specifikationer eller en gamer-computer med en for langsom processor eller for lidt hukommelse.

Hvis man endelig har besluttet sig for at det skal være en bestemt model, er det vigtigt at afsondre markedet. Mange butikker tilbyder de samme varer på udsalg, så det gælder om at vælge det bedste tilbud og ikke bare tage det første og det bedste tilbud. Her kan man med fordel kigge på forskellige prisportaler, der sammenligner aktuelle tilbud.  

Se også her oversigten over vores lån her. Dem bør du overveje, hvis du påtænker at tage et lån.

Se alle artikler om lån →