Hvad koster en alarm i hjemmet?

Mange mennesker ønsker at få alarm i hjemmet. Herigennem skabes både en forebyggende afskrækkelse hos indbrudstyve og skaber samtidig en fornemmelse af at være beskyttet og kunne få hurtig hjælp, hvis man alligevel skulle få ubudne gæster. I gennemsnit sker der 5 indbrud i timen i Danmark, og i forhold til en hund er en alarm både en mere praktisk og mindre omstændig løsning, da den ikke kræver daglig pleje og omsorg, men kun et engangsvederlag og måske løbende omkostninger. Men hvor meget er det?

Hvor meget det koster at få alarm installeret afhænger af, om man er en rigtig gør-det-selv-mand eller om en alarminstallatør skal sætte den op. Der er ingen forsikringsmæssig fordel at få den sat op af en professionel som privat, men er man erhvervsdrivende, skal den sættes op af en professionel.

Som privat kan man vælge mellem en løsning med og uden abonnement med yderligere 2 forskellige løsningsforslag, enten et GMS-system eller alarm uden abonnement og GMS- system. En alarmordning med abonnement er tilknyttet betyder, at der i tilfælde af en alarm, går en besked til et døgnbemandet kontrolcenter. Her kan personalet se billeder fra alarmsystemets fotodetektor og så rykke ud til boligen hvis der er indbrud. Fordelene ved denne meget professionelle og sikre ordning er bl.a. at man ikke behøver foretage sig noget i tilfælde af indbrud, og man er dækket ind hele døgnet. Vagtens opgave her er dog ikke at fange tyven, men derimod at sikre boligen igen i tilfælde af indbrud.

Ulempen er dog at det er en forholdsvis dyr løsning med en startpris på nogle tusinde, og dertil kommer de løbende udgifter, der typisk udgør nogle hundrede kroner hver måned. Dertil kommer at det er et lukket system som ikke kan udbygges med flere detektorer uden at det bliver meget dyrt.

Alarmer med GSM simkort

En alarm uden abonnement er dermed ikke tilknyttet 24 timers vagtservice. I stedet får man tilsendt beskeder og billeder på sin telefon, hvis alarmen går, og man skal derfor selv agere “vagtcentral” eller kontakte politiet. Her kan man bl.a. anvende det nævnte GSM-system, hvor systemet sender advarsler til ejere eller andre der er tilmeldt servicen. Den kan også sættes op til at kontakte venner eller familie, hvis man er på ferie. Den anden mulighed for alarm uden abonnement og GSM udsender en høj lyd så snart sensorerne opfanger bevægelse i boligen og tiltrækker dermed nabolagets opmærksomhed og stresser tyvene.

Fordele ved denne er at det i forhold til alarmen med abonnement er en relativt billigt engangsinvestering uden løbende udgifter. Dertil er det meget fleksibel, da det kan udbygges med andre sikkerhedsforanstaltninger som brandalarms-detektorer og lignende. Ulempen er naturligvis, at man selv skal handle i tilfælde af indbrud og der ikke bare rykker professionelle vagter ud. Denne type alarm koster typisk nogle tusinde kroner i engangsvederlag, men har som skrevet ingen løbende udgifter.

Uanset hvilken løsningsmodel man vælger, vil både løbende udgifter og omkostningerne til at få sat alarmen op blive fastsat ud fra følgende kriterier:

  • Boligens størrelse
  • Udenomsarealet (ligger boligen afskærmet eller er den meget lettilgængelig?)
  • Boligens indretning
  • Det ønskede sikkerhedsniveau
  • Indbrudsraten i området

Alarmer på abonnement

Ovenstående afgør, hvilket abonnement man skal have, og prisen afhænger naturligvis af dette. Sikkerhed og pålidelighed er naturligvis det vigtigste når man skal vælge den løsning der passer bedst til ens behov. Er man f.eks. ældre og bor langt ude på landet uden naboer og dermed mulighed for at hjælp hurtigt i tilfælde af indbrud, kan en alarm med abonnement være den bedste løsning, da den ekstra sikkerhed typisk ikke opvejer de høje løbende omkostninger. Hvis man ønsker en billigere løsning og er mobil, vil en alarm uden abonnement typisk være den bedste løsning og nem at installere selv, men som skrevet afhænger det af, hvor meget sikkerhed og hjælp man ønsker. Der findes adskillige udbydere af alarmsystemer i Danmark, så det kan være en god ide at kontakte flere og afsondre markedet før man beslutter sig for en løsningsmodel.

Se alle artikler om lån →