Hvad er forskellen på et Netlån, forbrugslån og kviklån

Lån penge til det, du går og drømmer om online

Din livskvalitet og økonomi afhænger som regel af hinanden i en eller anden grad. Din økonomi bestemmer, om du kan tage med din kæreste ud at rejse i et par måneder, og om du kan eje en lækker, lille sportsvogn uden tag.

Hvis du er typen, der går rundt med en masse drømme, men aldrig har pengene til at finansiere dem, eller hvis du blot har brug for lidt ekstra plads i økonomien for at få hverdagen til at hænge bedre sammen, så er der heldigvis hjælp at hente. Ved at tage et lån kan du få en given sum penge ind på kontoen her og nu, så du kan få realiseret og udlevet nogle af dine mange drømme – og er det i virkeligheden ikke det, som livet går ud på?

Men så er det, du sikkert sidder og tænker, at det jo ikke bare lige er så nemt at låne penge af ens bank. Det kan faktisk ofte være ret vanskeligt og tage en masse tid, men hvem siger, at der ikke findes andre og bedre alternativer? Glem alt om de gamle traditionelle måder at låne penge på, og tag i stedet et lån online, og få pengene ind på din konto efter ganske kort tid, uden at du behøver foretage dig ret meget – det er nemt, sikkert og enkelt. Der kan være utrolig mange grunde til, hvorfor man skulle få brug for at låne penge, og disse behov er også forskellige fra person til person. Det kan være, at man er kommet til at spilde kaffe i sin nye og ekstremt dyrebare MacBook Air, eller at man har brug for en endnu større bil, der kan rumme hele familien. Ligegyldigt hvem man er, og hvilke behov man har, så kan vi alle ende i en situation i livet, hvor vi er nødsaget til at låne penge, så vi kan få opfyldt vores specifikke behov, og med et online lån kan du få pengene ind på din konto efter blot 1-2 hverdage.

Der er et bredt og spændende udvalg af forskellige typer netlån på nettet, så det kan godt være lidt svært at vide sig sikker på, hvilken type der er den rette for dig. Vi vil herunder forsøge at guide dig igennem nogle af de mest gængse lånetyper, så du kan blive klogere på, hvilket lån der passer bedst til dig og dine behov.

Forbrugslån online

Et forbrugslån uden sikkerhed er rettet mod dig, der lige har brug for et eller andet ekstra i tilværelsen. Det kan være i form af en ny designerjakke eller måske et flot nyt egetræsbord til spisestuen. Som navnet også antyder, så er det altså et lån til forbrug. Med denne type lån er du sikret en enkel – og ikke mindst hurtig – proces, og de fleste ansøgere bliver endda godkendt samme dag. En anden fordel er, at du ikke behøver tage til et kedeligt møde, der altid trækker i langdrag, hos din bankmand, og du behøver heller ikke skulle redegøre over for nogen, hvad du har tænkt dig at bruge dine penge på – det er udelukkende op til dig selv. Endeligt er det heller ikke noget krav om, at du behøver kunne stille nogen form for sikkerhed. Det skal dog nævnes, at der er et rimelig højt renteniveau, hvis du vælger denne type lån, og det er derfor meget vigtigt, at du forinden har tjekket, hvor mange penge du egentlig er i stand til at låne. Så lav et grundigt og ikke mindst realistisk budget, hvor du husker at medregne alle omkostninger og renteudgifter, så du ikke står en dag med en masse uforudsete regninger. Denne type lån passer altså godt til dig, der har brug for et lån, der kan finansiere dine drømme.

Kliklån på nettet

Det ligger lidt i navnet, at dette lån er en ekstrem effektiv måde at låne hurtige penge på. Denne type lån henvender sig til dig, der bare har brug for penge i lommen her og nu, af den ene eller anden årsag uden alt for mange spørgsmål. Du er altså garanteret en låneproces, der går virkelig hurtigt, så du kan få udbetalt pengene hurtigst muligt. Men hvorfor er det så, at denne type lån går så meget hurtigere end et banklån? I og med at det hele jo foregår over nettet, så mindsker det ventetiden betydeligt. Alt, du behøver at gøre, er at få sendt en ansøgning afsted til den låneudbyder, du ønsker, og når du så bliver godkendt, så skal du blot skrive under med NemID, og så er det egentlig det! Nemmere bliver det ikke, og der går typisk mellem 1-2 bankdage, før du får beløbet overført til din bankkonto. Så står du og har brug for penge på kontoen her og nu, så bør du overveje denne type lån. Det skal desuden siges, at du endda kan sidde ovre på den anden side af jordkloden og ansøge – bare du har en tablet, en computer eller en smartphone, så kan du ansøge om et lån.

Andre lån – mikrolån, minilån, SMS lån osv.

Ovenstående låntyper er kun to af de mange forskellige lånetilbud, der findes på nettet. Det er umuligt at nævne dem alle, da der løbende kommer nye til, hvilket jo kun er en fordel for dig som forbruger, idet du får flere og mere alsidige muligheder for at låne penge på dine præmisser. Du kan eksempelvis låne penge ved at sende en SMS, hvorefter pengene overføres til din konto. Det er også muligt at låne blot et par tusind kroner til huslejen, hvis kontoen sidst på måneden er gabende tom. Der findes et væld af netlån på nettet, som gør det muligt for langt de fleste at optage hurtige lån.

Hvad er forskellen på at låne penge online frem for at låne penge hos banken?

Der er rigtig stor forskel på, om du vælger at låne penge hos din bank eller hos en af de mange danske online låneudbydere. Først og fremmest kan du med en online låneudbyder låne penge på et hvilket som helst givent tidspunkt på dagen, ja, du kan sågar også låne penge om natten. I og med at hele processen sker via internettet, så kan du altid gå ind og låne penge, når det passer dig. Du behøver ikke engang befinde dig i Danmark, for at det kan lade sig gøre. Dette betyder også, at du slipper for at tage til en helt masse kedelige og langsommelige møder med din bankmand, som du sikkert alligevel ikke ville få noget som helst ud af. Man udelader simpelthen alle de trælse procedurer, der kan være forbundet med at tage et lån, så du kan få stukket pengene i hånden hurtigst muligt uden nogen dikkedarer.

For det andet behøver du ikke kunne stille nogen form for sikkerhed med et online lån. Du behøver altså hverken tænke på begreber som kaution og friværdi. Når du låner penge hos banken, så kan det tit være svært at låne penge, hvis man eksempelvis ikke er i stand til at indløse friværdi i sin bolig eller stille kaution, men alt dette er slet ikke nødvendigt, når du låner penge over nettet. Det gør hele låneprocessen ekstra nem og langt mere enkel for dig.

For det tredje behøver du ikke lade din låneudbyder vide, hvad du har tænkt dig at bruge de lånte penge på. Det er ikke altid, at man lige har lyst til at inddrage en person, man ikke kender, i ens privatliv, og det er jo også helt forståeligt. Derfor er der ingen låneudbydere, der spørger ind til dine penge, og hvordan du har tænkt dig at bruge dem, da det jo er en privat sag. Men sådan er det ikke, når man låner penge hos banken. Her er det ofte sådan, at man skal kunne redegøre for, hvad man vil bruge sine penge på, og såfremt banken ikke mener, at det er et anerkendelsesværdigt formål, så kan de lade være med at låne dig pengene. Så du får altså en langt større frihed til at kunne bruge dine penge på lige det, du går og drømmer om, hvad end det er en rejse til Malaga, en ny bil eller et storslået bryllup med det hele.

Slutteligt – og dette er nok det mest væsentlige – så går det altså bare langt hurtigere at låne penge over internettet, end hvis du skulle låne penge hos din bank. Der går ingen tid, fra at du sender din ansøgning afsted, til du får pengene ind på din konto. Låneudbyderne er udmærket klar over, at rigtig mange i dag sætter stor pris på hurtighed, og at man ikke er interesseret i at vente flere uger på et svar på sin ansøgning. Man er selvfølgelig interesseret i at få pengene så hurtigt som muligt. Så står du og mangler et hurtigt lån af den ene eller anden årsag, så er et online netlån helt sikkert værd at overveje.[/vc_column_text][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-affiliates”][/vc_column][/vc_row]

Se alle artikler om lån →