Genmæle til artikel i Politiken om Lån.dk

Jeg er blevet gjort opmærksom på, at Politiken den 29. august 2019 har skrevet artiklen “Børn og dårlige betalere i RKI er mål for skjult reklame for kviklån” og i den forbindelse omtaler Lån.dk i artiklen.

I forbindelse med Politikens research af danske websites med artikler, der linker til forbrugslån og spil på Internettet, er journalisten blevet opmærksom på, at hjemmesiden Kunforboern.dk linker til Lån.dk uden at angive, at der er tale om en sponsoreret artikel.

Jeg har i 2017 i en kortere periode anvendt et af Danmarks førende online mediebureauer til at bidrage med at øge synligheden og kendskabet til Lån.dk på Internettet.

Jeg har aldrig bestilt hverken artiklen eller linket til Lån.dk fra Kunforboern.dk

Da Politiken kontaktede mig mandag eftermiddag og gjorde opmærksom på artiklen hos Kunforboern.dk blev jeg meget chokeret – og efterfølgende rasende.

Mediebureauet har aldrig gjort mig opmærksom på, at de har anvendt en artikel på Kunforboern.dk til at opbygge relevante weblinks til Lån.dk. Bureauet har heller aldrig kontaktet mig for at gøre opmærksom på artiklen på Kunforboern.dk eller bedt mig godkende indholdet før publicering, som ellers er kutyme at mediebureauer gør. 

Det strider imod enhver sund fornuft, at bygge weblinks fra et mindre og stort set inaktivt website for børn til et website om valg af lånetyper. Dels er der tale om to vidt forskellige målgrupper – og børn kan slet ikke anvende Lån.dk, der udelukkende henvender sig til voksne – og dels er de to websites indhold så forskellige i deres typer af indhold, at eksperter i søgemaskineoptimering, som jeg efterfølgende har talt med, samstemmende bekræfter, at et weblink fra et website for børn til Lån.dk har meget begrænset eller ingen værdi for søgemaskineoptimeringen.

Jeg tager på det kraftigste afstand fra mediebureauets metoder

Jeg er mildest talt chokeret over, at et velrenommeret, dansk mediebureau anvender den slags metoder i deres arbejde med at skaffe deres kunders synlighed på Internettet. Det er et udtryk for mangel på moral og virkelig dårlig stil. Som kunde forventer jeg, at mediebureauet har fuldstændig styr på og til enhver tid overholder gældende dansk lovgivning i udførelsen af deres professionelle arbejde.

Efter Politikens henvendelse kontaktede jeg mediebureauet for at få en udredning samt skrev til Kunforboern.dk for at få artiklen og weblinket fjernet fra deres website. Mediebureauet svarede, at de ville kontakte Kunforboern.dk og bede om at få artiklen fjernet. Kunforboern.dk svarede mig aldrig retur og I skrivende stund er websitet utilgængeligt.

Jesper Jensen

Se alle artikler om lån →