Fordelene ved forsikringer

Hvilken fordele er der ved forsikringer

At finde vejen igennem forsikringsjunglen kan være svært og decideret uoverskueligt.
Den vigtigste forsikring og som alle anbefales at have, er en indboforsikring, som dækker skader på boligen i forbindelse med brand. Det er vigtigt løbende at opdatere forsikringen i forhold til sine værdier. Denne forsikring er meget vigtig, også selvom du ikke føler at du har nogle værdier i hjemmet. Ofte har man værdier for meget mere end man umiddelbart regner med, og hvis alt går tabt i en brand og man ikke er forsikret, skal alt anskaffes fra ny. Og det kan hurtigt blive dyrt.
Ud over indboforsikring anbefaler Forbrugerrådet også at man som minimum anskaffer sig en ansvarsforsikring for den skade man påfører andre mennesker eller deres ting. Uden en ansvarsforsikring risikerer du at stå tilbage med en gæld, som kan vare resten af livet.
Der findes nogle forsikringer der er lovpligtige, andre er frivillige. Uanset hvad er det vigtigt at have styr på sine forsikringer. Det kan blive dyrt uden.

Husk fordelene ved en ulykkesforsikring

Endelig er det en god ide med en ulykkesforsikring, selvom den ikke er en forsikring man skal have. Kommer du ud for en ulykke, er du med en ulykkesforsikring ikke sikret for erhvervsevnetab. På dette område findes andre forsikringer som typisk er tilknyttet pensionsordningen. En ulykkesforsikring er derimod et engangsbeløb til fri disposition til at gøre livet og tilværelsen lidt sjovere og behageligere, hvis man skulle blive invalid. Her træder staten dog i et vist omfang til, så det er ikke en tvingende nødvendig forsikring, men stadig rar at have.
Slutteligt skal du være opmærksom på din rejseforsikring. Selvom man har en rejseforsikring, er det nemlig ikke sikkert at man er dækket, hvis man skal på skiferie. Skiferie betragtes nemlig som en særlig risikofyldt aktivitet, og derfor dækkes de ikke via almindelige rejseforsikringer. Pga disse risikoer er det ekstra vigtigt at tjekke sin forsikring en ekstra gang, da det kan blive dyrt uden. Man skal ofte tegne en tillægsforsikring. Hvis man ikke gør det, risikerer man at skulle betale for al behandlingen selv, hvis man kommer ud for et uheld. Dertil er man ansvarlig for den skade man uforskyldt kommer til at påføre andre i forbindelse med ulykker.
Og det kan blive meget, meget dyrt.
Med alle forsikringer anbefales det at kigge sine forsikringer igennem en gang om året, så de kan aktualiseres. Endelig er det en god ide at indhente nye tilbud, da prisen på din forsikring ofte stiger hvert år.

Se alle artikler om lån →