Find det billigste mobilabonnement

I den moderne digitale verden med uendeligt udbud og mange muligheder kan det være svært at navigere som almindeligt menneske. Dette gælder i næsten alle livets aspekter, men især for indkøbsmuligheder, hvor det evigt voksende antal udbydere kæmper om forbrugernes opmærksomhed og gunst. En af disse brancher er telebranchen, hvor markedet konstant bombarderes med nye udbydere og endnu flere abonnementsmuligheder. Undersøgelser viser, at en tredjedel af alle danskere kan vælge en bedre løsning ud fra deres faktiske forbrug, så vi vil nu guide dig gennem mulighederne for at finde et bedre abonnement på det danske mobilmarked.

Danskerne bruger anno 2018 i gennemsnit 2,5 timers taletid og 1,006 GB data om måneden, der dog dækker over meget store forskelle. Ligesom med al anden økonomisk aktivitet handler det at finde det rigtige abonnement om at kende det aktuelle marked samt sine egne behov.

Der identificeres 5 forskellige forbrugstyper ud fra forbrug af taletid og mængder af data. Der benævnes årlige priser i henhold til aktuelle abonnementer.

Superbrugeren: Denne person har et meget højt forbrug af både data og taletid. Til denne type bruger kan man med fordel vælge et abonnement fra CBB, hvor der tilbydes 10 timers taletid og 40 GB data til 119 kr. eller det helt store abonnement med 40 timers taletid og 40 GB data eller måske et abonnement fra Oister med fri tale og 10 GB til 99 kr. pr. måned eller den store pakke 20 timers tale og 20 GB data.

Den sparsommelige: Denne person bruger hverken særlig meget data eller snakker meget i telefon, uanset om det er fordi af at det ikke er nødvendigt eller fordi vedkommende ikke har råd. Her kan et abonnement fra Oister med hhv. 4 timer taletid og 2 GB data til 49 kr. om måneden eller 10 timers tale og 6 GB til 79 kr. være oplagte at vælge. Har man et endnu mindre behov kan en fornuftig løsning være et abonnement fra OK til 49 kr. om måneden med 1 GB data og 1 times taletid, der til gengæld kun kan bruges i Danmark.

Især aktiviteter som online gaming, Skype, YouTube og sociale medier kræver mange Gigabyte, så hvis man blot skal bruge nettet til lidt dagligdagsopgaver, behøver man ikke et stort antal GB. Ved kun at have et lille abonnement er der mange penge at spare årligt, da et for stort abonnement der ikke bruges, bare koster unødvendige penge. Har man f.eks. det ovennævnte abonnement fra Oister til 99 kr. vil man på årlig basis kunne spare 12*50=600 kr.

Som nævnt ovenfor bruger danskere i gennemsnit kun lidt over 1 GB data om måneden, men der er som skrevet store forskelle. Hvis man gamer meget online eller ser meget video, har man hurtigt brugt 1 GB. Man kan altid købe ekstra tilkøbsdata, men det er en meget dyr løsning, så det kan bedre betale sig at have lidt for stort et abonnement end for lille.

Supersurferen: En supersurfer er den forbruger der bruger meget tid på at surfe på internettet og derfor har behov for meget data, men måske ikke så meget taletid i telefonen. Her kan man f.eks. få 30 GB data for 99 kr. eller 200 GB data for 199 kr, hvor man så vil skulle tegne et lille mobilabonnement ved siden af.

Eftersom 30 GB er meget, er et abonnement med 15 GB til 160 kr. også nok for de fleste supersurferne, og med abonnementet fra Telenor får man tilmed gratis tale.

Snakkehovedet: Denne person snakker meget i telefon, men har ikke brug for så meget data. Hvis man snakker mere end 12 timer om måneden, kan det bedst betale sig at vælge et abonnement med fri tale, hvilket findes hos langt de fleste teleselskaber. Alternativt kan man tegne et abonnement med begrænset taletid og et lille antal GB som f.eks. 10 timers tale og 6 GB data fra Oister en god mulighed.

Gennemsnitsforbrugeren: Denne type person har et middelforbrug af både data og taletid. Her er der mange muligheder for at tegne abonnement, så det gælder virkelig om at vælge det bedste ud af mange tilbud, men i og med at det er et almindeligt behov, er der meget små variationer i pris. Man kan dog stadig at være heldig at falde over et godt tilbud, men det er stadig vigtigt at vælge det rigtige.

Find det rigtige mobilabonnement

For at kunne finde det rigtige abonnement i forhold til ovenstående anbefales det at lave en oversigt over ens forbrug over et par måneder. Det gennemsnitlige forbrug heraf svarer meget godt til det månedlige behov. Jo bedre man kender sine egne behov og eget forbrug, jo nemmere er det at finde et billigt mobilabonnement. Bruger man musiktjenester på mobilen, skal dette også indgå i overvejelserne, og der skal selvfølgelig også være god dækning i det område man bor i. Har man familie, kan man nemt halvere husstandens regning for mobil- og dataforbrug ved at finde et mobilselskab med et abonnement der matcher hvert enkelt familiemedlems behov.

Husk, at mobilabonnement er noget man altid kan få rabat på.

Se alle artikler om lån →