Finansiering af boligrenovering der betaler sig i lænden

Finansiering af boligrenovering der betaler sig i lænden

Finansiering af boligrenovering der betaler…. det emne er noget som jeg har valgt, at kigge på idag, da der findes en række muligheder man kan investere i og derfor er det selvfølgelig rigtig interessant, at kigge på om det overhoved kan betale sig.

Der er 4 overordnede kategorier som jeg har valgt, at indele afsnittet omkring boligrenovering omkring.

  • Energiforbedringer

Der findes en række muligheder for, at optimere ens bolig når det kommer til energiforbedringer og i mange sammenhænge giver det god mening, at gøre men i andre sammenhænge kan det rent faktisk slet ikke betale sig økonomisk med de helt store energiforbedringer, da den årlige besparelse ofte drænes 100% af omkostningen som det har krævet at lave forbedringen.

Det kan være en rigtig god ide, at få en energikonsulent forbi for, at udarbejde en konkret energirapport der indeholder forslag til energiforbedringer og et estimat for priserne, da man derigennem har et godt overblik over hvad der kan gøres og til hvilken pris. I den forbindelse er det også vigtigt, at se på hvilken ting man konkret kan gøre for sin privatbolig for, at forbedre energimærkningen der går fra A <-> G.

Nye boligkøbere vil ofte overveje om det rent faktisk kan betale sig, at købe et hus der forbruger for meget energi som eksempelvis et energimærket hus med G, da man ofte ender ud i en alt for stor varmeregning i forhold til det som er relevant for en. En lav varmeregning betyder jo indirekte, at du får flere penge til afdrag af boliglån eller til privatforbruget.

Løsninger som solceller på taget kan også være en rigtig interessant investering, da det i mange sammenhænge koster omkring 100.000 kr som investering og man kan hvert år spare penge og for nogle er tilbagebetalingstiden mellem 8-25år hvilket gør, at man helt konkret skal overveje om det ikke er en rigtig sund investering.

Supplerende har miljøet også godt af, at vi fokuserer på vedvarende energi.

En anden ting der er yderst relevant, at fokusere på er hele situationen omkring de små ting i boligen der kan forbedre ens privatøkonomi. I den sammenhæng er der eksempler på, at et toilet der løber kan koste op til 5000kr om året hvilket er ekstremt mange penge når man tænker på, at et nye toilet ofte kun koster 2000kr + 2000kr til monteringen.

Så når boligen skal renoveres skal der givetvis tænkes de små ting med i boligforbedringerne, da det kan hjælpe på den løbende privatøkonomi.

  • Tilbygninger

Der er også mange der vælger, at lave tilbygninger til deres eksisterende bolig for, at få flere kvadratmeter og især i hovedstaden er det efterhånden sådan, at man kan lave tilbygninger for omkring 15-20.000kr for hver kvadratmeter der bygges og i den sammenhæng er det jo oplagt, at lave en tilbygning hvis man øger sin friværdi mere. I visse områder har man jo kvadratmeterpriser på over 20.000kr hvilket gør, at man indirekte skaber en højere friværdi end man realt har brugt på tilbygningen.

  • Forbrugsgoder i boligen

I vores optik giver det ikke mening, at låne penge til forbrugsgoder der kan skabe mere glæde i sin privatbolig men som ikke direkte skal mere merværdi af boligen. Et eksempel kunne være, at hvis man har et funktionelt og godt badeværelse giver det ikke altid mening, at gå ud og låne eksempelvis 200.000kr for istandsættelse hvor der i grove træk blot sker en boligrenovering men ingen ny værdi skabes. Derfor anbefaler vi, at du er varsom for hvor meget ny værdi der konkret skabes når du laver forbrugsforbedringer i din bolig.

  • Total renovering

Der er flere der vælger, at købe et ældre hus og derefter totalrenovere dette – i nogle sammenhænge giver det RIGTIG god mening men i visse andre sammenhænge bruger man simpelthen for mange penge på boligrenoveringen som gør, at de renoverede kvadratmeter er alt for dyre.

Se alle artikler om lån →