Du skal altid bruge en billånsberegner

Brug altid en billånsberegner

Når man skal købe bil, er det vigtigt at få lagt en plan fra start og vide hvornår man kan forvente at have betalt lånet ud, og hvad det koster at køre i bilen. Det er ofte et kompliceret regnestykke at optage sådanne lån, så det er derfor vigtigt at indregne alle sine omkostninger og gøre sig klart hvad man har råd til samt hvad man gør, hvis der sker noget uventet med bilen.
Hvis man mangler et overblik over sine lån, kan det være en ide at anvende en låneberegner. Ligeledes kan en låneberegner bruges, når man har indhentet forskellige lånetilbud, hvor det kan det være svært at overskue, hvilket lån der er bedst og dermed hvad de enkelte lån samlet set vil komme til at koste.
Her kan en låneberegner beregne de samlede omkostninger, hvor både stiftelsesomkostninger samt de løbende renter gennem hele låneperioden. Sammen med en amortisationsplan der viser hele lånets forløb, danner man sig et overblik over hvor meget der går til renter og hvor meget der reelt går til afdrag på gælden og hvor meget der vil være afdraget på et givent tidspunkt.
Ved at indgive de nødvendige oplysninger, får man en oversigt over sine nuværende lån, og med flere penge på lommen, kan det måske være en ide at betale mere af på lånet. En låneberegner kan her bruges til at vise, hvor hurtigt man så ved en højere ydelse kunne indfri sit lån og hvor meget kortere løbetid det ville give.

Hvis lånet har variabel rente og er tæt på rentetilpasningstidspunktet, kan det være en god ide at overveje at omlægge lånet til en fast rente. Man kan altid få at vide, hvad den nye rente er på og ved derfor også om den vil stige eller falde. Her kan det betale sig at lave beregninger af den nye og gamle rente med en låneberegner

Om man overvejer at optage lån til en bil eller til noget helt andet, er det essentielt at sammenligne de indhentede tilbud. Nogle af de vigtigste faktorer at lægge mærke er lånebeløb, årlig rent og løbetid, da de siger noget om hvor stor en procentdel, omkostningerne udgør. Når man skal vurdere et lånetilbud, er renten samt lånets løbetid de vigtigste faktorer at bemærke, da renten er en af de helt store omkostninger ved låneoptagelse. Jo større lån man optager, jo højere betydning får renten, da selv en lille rente kan være et ret stort beløb.

Her er lånets løbetid også en vigtig faktor. Jo kortere et lån er, jo færre omkostninger er der ved et lån, hvilket også kan ses i en låneberegner. Dette skyldes at der skal betales rente i kortere tid pga. den hurtigere indfrining.

Se alle artikler om lån →