De bedste apps til bilen

At køre bil handler ikke bare om at komme fra A til B, men derimod også om at gøre det på den bedste og mest hensigtsmæssige måde. Man kan downloade spil til børnene, købe god mad og drikke til turen, men også bilens chauffør kan man få hjælp til at gøre køreturen god. I globaliseringen og klimaforandringernes skygge får vi også konstant at vide at vi skal passe på klimaet, og med teknologiens kæmpe fremskridt kan man faktisk med apps gøre en stor forskel, både for klimaet og sig selv på køreturen. Vi præsenterer dig nu for de bedste apps til en vellykket køretur.

Find min bil: Denne navigationsfunktion kan hjælpe med at finde bilen på parkeringspladsen, hvis man ikke kan huske hvor man parkerede den, eller hvis området er meget stort. Man får ikke blot at vide, hvor bilen står, men får også anvist den hurtigste rute derhen.

FDM Benzinpriser: Med denne app kan man hurtigt finde tankstationen med den billigste benzin i en radius af 10 km. og spare helt op til 30% på en tankning. Man kan både gå efter den billigste benzin eller den nærmeste tankstation, alt efter om det skal være den billigste løsning eller den hurtigste. Appen er brugerbaseret og viser priserne for de seneste 24 timer.

GoMore: Med dette deløkonomiske tiltag i form af en app for samkørsel og biludlejning kan man tilbyde privat udlejning på time-, dags-, uge- og månedsbasis. Dermed kan man hurtigt skabe en oversigt over udgifterne hvis man vælger at leje sin bil ud i perioder. Endelig er der mulighed for samkørsel ved at finde ud af, hvad hver enkel køretur koster.

Carcorder: Denne app kan bruges til at dokumentere trafikken i tilfælde af bilulykker, så man præcist kan se, hvad der skete. Den skal dog sættes godt fast, så man kan koncentrere sig om at køre bilen.

EasyPark: Denne parkeringsapp hjælper med at udnytte betalt parkeringstid og undgå parkeringsbøder. Man modtager notifikationer på sms 15 minutter før parkeringen udløber, så man enten kan forlænge eller afslutte den. For at få disse skal man indtaste følgende når man parkerer:

  • Hvor man har parkeret
  • Sit registreringsnummer
  • Hvor længe man påtænker at parkere der

Med andre ord er det med denne app altså slut med at betale for uudnyttet parkeringstid og parkeringsbøder, hvis man ikke når tilbage. Man kan påbegynde, stoppe og forlænge, uanset hvor man befinder sig. 

Auto Care Free: I en travl hverdag kan det være svært at huske, hvornår bilen sidst har været på værksted, har fået skiftet olie, hvornår man sidst har tanket eller hvad de enkelte køreture har kostet og meget mere. Med denne app får man påmindelser til at vedligeholde bilen bedst muligt. Man opretter bilen i appen og på baggrund af de indtastede informationer får man disse påmindelser.

Waze: I dette trafikfællesskab hjælper man sine medtrafikanter ved at dele aktuelle trafikinformationer, hvilket både sparer benzin og effektiviserer kørslen. Dertil kan man også meddele hvor der afspærringer, fartkontrol, razziaer og andre ting, som man skal være opmærksom på.

Rødt Kort: Med denne SOS International app kan man få vejhjælp alle steder hvor Det Røde Kort dækker Europa, bare man har en kaskoforsikring. Man skal oprette sig og ved problemer udfylde assistancemelding, der så sendes videre til vagtcentralen, og man vil så blive kontaktet med henblik på at få hjælp. Endelig kan man med denne app se forsikringsvilkårene i det pågældende land og få oversat betingelserne til dansk. Trafikinfo: Selvom Danmark er et relativt lille land og der sjældent opstår egentlige bilkøer, kan det være til stor fordel med en app, der kan fortælle om trafikken mht. forsinkelser, vejarbejde og trafikmeldinger. Denne app produceret af Vejdirektoratet kan hjælpe med at undgå forsinkelser og planlægge den bedste rute ud fra de givne betingelser. Appen kan tilmed læse meldingerne op, så man kan koncentrere sig om at køre.

Se alle artikler om lån →