Danskere bruger for mange penge

Jeg har igennem længere tid læst en del artikler på nettet omkring hvor mange penge danskere brugere på privatforbrug og hvor deres privatøkonomi kan være presset og det er efterhånden klart når man ser på alle de statistikker der findes online for privateforbrugere.

I den seneste statistik som jeg kiggede på fornylig viste, at friværdierne var nået nye højder især i København og området omkring København. Det ser virkelig positivt for dem der bor i det område og det må man selvfølgelig være glad for. Det undre mig personligt i den forbindelse, at en anden statistik viste at folk havde en belåning på ca. 65% via boliglån i sig selv er der jo intet talt i, at folk låner penge til boliger.. men i min optik burde folk arbejde på af afdrage på deres gæld således, at de ikke er hængt helt op økonomisk og virkelig ikke har mere friværdi.

Danmark skal være klar til en ny krise og derfor er det oplagt, at folk tænker på at afdrage på deres gæld og går benhårdt efter at blive gældsfri, da det må være en målsætning på lige fod med, at bo i en dejlige bolig. Det er jo ikke svært at bo i et palæ hvis man låner alle pengene til boligen samt til forbruget.

Vi har på Lån.dk valgt, at lave en guide til forbrugslån online  som kan guide dig mellem forbrugslånsfinansiering og det må ikke sammenlignes med boliglån som også nævner i denne artikel. Det er udelukkende en god ide, at kigge på forbrugslån hvis man som privatperson har behov for finansiering af forbrugsgoder og man derudover har en stabil økonomi der gør det muligt, at betale sin gæld tilbage.

Du må derfor være varsom med, at optage forbrugsfinansiering, da det ofte ikke kan betale sig i forhold til at spare alle pengene op på forhånd.. så overvej meget nøje din privatøkonomi og vælg eventuelt et tillægslån i dit hus i stedet for et forbrugslån.

Hvis du er kommet dertil hvor et forbrugslån så er den bedste løsning er det vigtigt, at kigge på begreber som ÅOP(Årlige omkostning i procent), da det kan sidestilles med kiloprisen på et forbrugslån og via ÅOP kan du sammenligne forskellige lån hvilket gør det ekstremt smart at kigge på den del før du blot optager et lån uden at se på omkostningerne.

Vi anbefaler, at du læser alt omkring rente, stiftelsesgebyrer, løbende gebyrer og vigtigst ser på ÅOP.

Se alle artikler om lån →