Danmarks billigste el-bil

I disse år mærker vi for alvor konsekvenserne ved klimaforandringer, og vi bliver konstant bombarderet med budskaber om, at det er den lille mand der med små ændringer i hverdagen skal redde kloden. Vi skal forbruge mindre elektronik, spise mindre kød og vælge mere miljøvenlige køretøjer. Vi vil nu redegøre for, hvad der koster at anskaffe sig en el-bil og hvad det koster at holde den.

En el-bil kører modsat almindelige biler på elektricitet og ikke benzin og dermed både støjsvag og god for miljøet, da den kun skal lades op. Teknologisk set er den en fordel grundet sine meget få omkostninger til vedligeholdelse, men der er nogle få. I år 2018 udgør andelen af hybrid/elbiler i Danmark stadig kun 0,85% af markedsandelen og kun 5,6% af danskerne har en sådan bil, men der er mange el-biler at vælge imellem – både de dyre luksusbiler og de billigere familievenlige biler. En ny el-bil koster fra 160.000 kr. og op til omkring 1 mio. kr.

Den mest solgte i Danmark er Nissan Leaf 2018 til 263.880 kr.

Som med alle andre typer biler afhænger bilens rækkevidde af kørestilen. Hvis man anvender den rigtige køreteknik, kan man opnå en længere rækkevidde på el-bilen. Bilens rækkevidde formindskes dog med mellem 20-50% om vinteren, når man bruger varmeblæser, rudevarmer og andet af bilens elektronik. En el-bil har i dag en rækkevidde på 80-400 km.

Se alle artikler om lån →