Danmarks bedste minilån

Danmarks bedste minilån i junglen af lån

Når man skal optage et lån, gør man det fordi man har brug for penge. Der kan være mange grunde til at optage lån. Fælles for minilån er at der lånes et mindre beløb, men hvilket lån der konkret bør optages, afhænger meget af den konkrete situation. Vil vi nu guide dig igennem den gigantiske jungle af lånemuligheder. Mange virksomheder konkurrerer på forskellige styrker om at få lov til at låne penge ud, når de skal vinde kunder, men det er især vigtigt at vurdere sine egne behov, før man optager lånet.
Hvis man primært søger et lån til ingen eller meget lave omkostninger, kan det især betale sig at kigge på renten. Jo lavere renten er, jo mindre vil man som hovedregel skulle tilbagebetale. Nogle låneudbydere tilbyder rentefrie lån i op til 30 dage ved at lave en kredit i stedet for et kontantlån, og ellers vil det typisk være SMS lån, mikrolån eller minilån. Her skal det dog bemærkes, at renten ofte bliver skyhøj, hvis lånet ikke er betalt ud til tiden. Hvis man f.eks. ved at man er økonomisk presset i nogle måneder, er det også muligt at optage lån med afdragsfrie måneder. Her vil renten typisk være en smule større end de ovenstående lån, men man slipper til gengæld for høje strafferenter i de måneder, hvor man på forhånd ved, at det kan være svært at afdrage.
Alternativet hertil kan være et lån med lav rente, der typisk ville skulle tilbagebetales inden for 12-180 måneder med en rente på omkring 3-17%. Her er løbetiden længere, men det vil automatisk koste penge at låne, og hvor mange afhænger af beløbet og lånets løbetid. Dertil kan der være omkostninger til oprettelse.

Minilån og alderen på den der ansøger

Jo yngre man er, jo sværere vil det være at låne penge til fornuftige renter. Man skal altid være fyldt 18 år og flere steder også være ældre for at udlåneren føler det som værende sikkert at låne penge ud, men da risikoen er høj, vil renten også være tilsvarende højere.
Hvis man skal have et større lån uden at stille sikkerhed, kan man typisk låne 5.000-400.000 kr., som skal tilbagebetales inden for 1-15 år med en relativt høj rente på 9-27%. Uanset hvor stort et beløb man låner, vil denne lånetype være dyr pga. de. Lange afbetalinger.
Man kan også risikere at komme i en situation, hvor det vigtigste kriterie er at få svar straks. Det er dog ikke alene et spørgsmål om svartid, da også lånebeløbets størrelse og bankens åbningstider. Svartiden er helt ned til 30 sekunder, men kan også være et par timer. Ved sådanne lån skal man typisk ikke stille sikkerhed, men der vil ofte være meget høje renter
Som man kan se af ovenstående, er der mange ting at vælge imellem, når man skal have et mindre lån. Udover de nævnte faktuelle ting er det vigtigt at være realistisk og ærlig ang. tilbagebetalingen, da det ellers kan blive dyrt. Stadig flere udbydere tilbyder at man først skal betale tilbage, når man kan. Dette kan især betale sig ved lån med meget høje renter, da store og hurtige afdrag vil give store besparelser.

Hvad er det bedste minilån i Danmark ?

Det bedste lån kan altså ikke blot defineres som værende det lån med den laveste rente. Den samlede pris for lånet afgøres ud fra lånets størrelse og løbetid. Her kommer vigtigheden af at gøre sit forarbejde godt ind i billedet igen. Når man først kender det præcise lånebeløb og hvor længe man behøver for at tilbagebetale, kan man sammenligne de forskellige Årlig Omkostninger i Procent (ÅOP). Heri er medregnet oprettelses- og løbende gebyrer, så ÅOP kan være en god ledende indikator, men der skal også medindberegnes andre kriterier.
Det er vigtigt at indhente flere forskellige lånetilbud og lave præcise komparative sammenligner af dem, før man skriver under på noget, da man herigennem med sund fornuft kan sikre sig at man vælger det bedste lån i en given situation.

Se alle artikler om lån →