Brug den gamle bil som udbetaling på den nye

Ens gamle bil har en værdi, både en sentimental værdi og en konkret værdi der kan gøres op i kroner og ører. Når den skal skiftes ud, hvorfor så ikke bruge den som udbetaling på den nye? Nogle bilforhandlere tilbyder at lade den gamle bil indgå i handlen, hvis man køber en ny bil for et fastsat minimumsbeløb samme sted. Vi vil nu guide dig til at lade din gamle bil indgå som udbetaling for den nye handel.

Det er også værd, at overveje om man overhoved skal købe bil i disse tider, da alt omkring elbil´s udviklingen går ekstremt hurtigt og derfor vil elbiler nok være markant billigere i fremtiden.

Se også her, hvornår i bilens levetid det bedst kan betale sig at købe den.

Når man skal købe ny bil, skal man ligge ofte en udbetaling hvis man ikke kan betale hele bilen på en gang. Udbetalingen er den sikkerhed, som lånegiveren eller bilforhandleren har for at der er økonomisk råderum til løbende at afbetale på gælden. Det er også i sig selv en god ide at ligge en god udbetaling på en bil, så man fremadrettet har mindre at afdrage på. Jo mere man kan afbetale med udbetalingen, jo mindre skal der fremad afdrages og jo mindre skal der typisk også lånes.

Det kan f.eks. være at man får 25.000 kr. for den gamle bil, hvis man indvilliger i at købe en ny bil for minimum 100.000 kr. Beløbets størrelse er enten et fastsat beløb eller en vist procentdel af den nye bils pris. Har den nye bil en så lav salgspris at 20% af salgsprisen er under 20.000 kr., vil udbetalingen typisk ligge på 20.000 kr.

Du skal overveje løbetiden på dit billån

Hvis man f.eks. skylder 90.000 kr. I den gamle bil men ønsker at købe ny bil for 130.000 kr., vil banken normalt gerne hjælpe med at øge lånet. Hvis man sælger den gamle bil der samtidig er gæld i, skal man huske at få det betalt ud, så man ikke betaler for en bil man ikke længere har. Man skal dog altid gøre sig overvejelser om billån løbetid for kun at betale for lånet i den tid som man har bilen i. Hvis man på forhånd ved at man vil skifte bilen ud efter 5 år, bør løbetiden som udgangspunkt sættes til 5 år. Hvor længe man beholder sin bil, afhænger meget af hvor mange kilometer man kører årligt. Jo mere man kører årligt, jo kortere bør løbetiden være. Bilens værdi falder fra det sekund man kører ud af bilforhandlerens udstillingsrum, uanset om man kører meget eller lidt, om end det sker langsommere ved mindre brug. Hvis man f.eks. kører mellem 10.000-20.000 km om året, bør løbetiden være 6-8 år, mens 50.000 km om året bør give en løbetid på 3-5 år. Løbetiden bør derfor altid afhænge af ens personlige forbrug og behov.

Du kan som alternativ overveje leasing af en bil istedet for køb.

Se alle artikler om lån →