Hvad bør du altid have med i bilen ?

Hvad bør du altid have med i bilen ?

Uanset om din bil er ryddet eller ordentlig eller om den er stor eller lille, er det nogle ting man altid bør have i bilen. Vi vil nu gennemgå, hvad man altid bør have liggende klar i bilen, når man skal ud og køre.

1. Advarselstrekant
Er man tvunget til at stoppe et sted hvor man enten selv eller bilen kan være til fare for den øvrige trafik, skal man sætte sin advarselslampe op. I disse tilfælde skal den anbringes mindst 50 m. fra køretøjet på landeveje og med 100 m. på motorveje.

2. Refleksvest
I forlængelse af ovenstående kan det blive nødvendigt at stoppe bilen, hvor den kan udgøre fare for den øvrige trafik. Her kan det være godt at kunne gøre sig synlig i vejkanten, mens man venter på den tilkaldte hjælp, og i enkelte EU-lande er det et decideret lovkrav at have en sådan vest til alle bilens passagerer.

3. Isskraber og skovl
Disse redskaber er helt uundværlige i vinterhalvåret, da vintervejret i både Danmark og resten af verden kan være uforudsigeligt. Man skal kunne kradse forruden fri fra is, og man skal kunne komme fri af snedriver.

4. Registreringsattest, kørekort og andre dokumenter
Man bør altid have registreringsattesten samt bilens instruktionsbog i bilen. Hvis man skal ud at rejse, skal man også huske sin ansvarsforsikring (det grønne kort) eller kaskoforsikringen (det røde kort) samt sit sundhedskort. Endelig skal man altid have sit kørekort med på køreture, men det kan ligge i tegnebogen.

5. Brandslukker
For at leve op til brandmyndighedernes og forsikringsselskabernes krav skal man medbringe en brandslukker af standarden DS/EN3. Den skal monteres et sted i bilen, hvor man hurtigt kan få fat i den.

6. Forbindskasse
Mens det i andre lande er et lovkrav at medbringe en forbindskasse, er det i Danmark kun et forslag, men det er under alle omstændigheder en god ting at medbringe til behandling af mindre skader. Den kan købes i apoteker og i enkelte byggemarkeder.

7. Ekstrahjul
Det er som sådan ikke et lovkrav at medbringe et ekstra dæk, men hvis man har plads i bilen, er dette altid godt at medbringe. Alternativt kan man medbringe lappekit i form af en pumpe og lappekit på spray. Det anbefales altid enten at have et ekstra dæk eller reparationskit med, så man kan komme videre efter en punktering uden at tilkalde hjælp.

8. Startkabler
Hvis bilen løber tør for strøm, er det vigtigt at have startkabler med. De fylder ikke meget og kan også bruges, hvis man møder en anden bilist i problemer.

9. Gammeldags vejkort
Langt de fleste mennesker har i dag GPS, men de kan desværre gå i stykker og man kan komme til et område uden mobilforbindelse, så derfor er det en god ide at medbringe et gammeldags kort. Med dette kan man alligevel finde vej, selvom GPS´en går ned.

10. Tæpper
Hvis bilen går i stykker om aftenen, om natten eller om vinteren, kan det være praktisk at medbringe tæpper til at holde sig varm med. Dertil kan de bruges til at beskytte sæderne, hvis man skal transportere ting med skarpe kanter.

Anbefalet udstyr at medbringe:
– Lommetørklæder
– Paraply
– Ekstra sprinklervæske og et ekstra sæt pærer til for- og baglygte
– Hvis man har børn, kan det være en god ide at medbringe bøger eller andet til at underholde dem med
– Et desinficerende middel
– En mobiloplader
– Lommelygter med tilhørende ekstra batterier
– Skraldeposer
– Snacks eller andet let spiseligt
– Vand at drikke

Se alle artikler om lån →