Afdragsfrihed på sit kreditforeningslån er stadig populært

Afdragsfrihed er stadig populært når danskere låner til bolig

Finans Danmark er kommet ud med en oversigt der viser, at halvdelen af samtlige boliglån rent faktisk er med afdragsfrihed hvilket kan virke lidt bekymrende, da de færreste husker at afdragsfriheden udløber oftest efter 10år og derefter skal man til, at afdrage på sit lån. Det er virkelig vigtigt at man husker at afdrage på sit boliglån, da man alternativt kan ende med at sidde med stor gæld når man er gammel samtidig med at ens ejendomsskatter er steget i pris og man fortsat har en høj gæld.

Der er fortsat en stor del af de afdragsfrie lån som er såkaldt flekslån hvor der er en variabel rente som på nuværende tidspunkt er virkelig lav. Vi anbefaler her på siden, at man undersøger præcist hvilken låneløsning der matcher ens konkrete behov og når man taler boligfinansiering kan det være en god og seriøs ide at tale med en bankrådgiver eller en uafhængig økonomisk rådgiver som kan lave de rette budget beregninger som kan hjælpe når man er på udkik efter en ny bolig.

Hvad er ulempen med afdragsfrihed

Der findes en række lånetyper på det danske marked for boligfinansiering og i den sammenhæng er det altid vigtigt, at skelne til hvilken ulemper de forskellige lånetyper har før man optager dem. En af de store ulemper vi oplever ved afdragsfrihed er, at netop alle de mennesker der vælger afdragsfrihed – de vil som regel have tilbøjelighed til at have et markant højere privatforbrug, da deres rådighedsbeløb er højere end gennemsnittet som en direkte konsekvens af de ikke skal afdrage på deres lån. En anden stor ulempe er, at man ikke ved hvilken værdi ens bolig har når lånet skal omlægges i visse tilfælde har man hørt om folk der optager et lån på eksempelvis 80% af købssummen (eksempelvis 1mio i købssum) og derved har de så lånt 800.000kr med et afdragsfrit lån.

Hvis man så i det tænkte eksempel senere skal omlægge lånet og værdien af huset måske er faldet til 750.000kr kan man fortsat kun låne 80% som et kreditforeningslån hvilket er 600.000kr og de resterende 200.000kr man skyldes nu skal optager via eksempelvis pantebreve. Så i den sammenhæng ville det ha været bedre hvis man løbende havde afdraget på sit boliglån og fået en lavere restgæld via et nyt pantebrevslån.

Se alle artikler om lån →